Suddenseger i Nybro

Ludvig Nilsson fixade bonuspoängen.

Hammers svarade för en gedigen insats i det tuffa bortamötet med Nybro. Man inledde matchen på ett mycket föredömligt sett och vinner den första perioden med 2-0 efter mål av Martin Pärna och Alexander Johansson. Den andra perioden blev jämnare när Nybro jagade reducering. Reducerat blev det också efter halva perioden när hemmalaget hade powerplay. Alexander Joh

ansson såg senare till att Hammers ledning utökades till två mål efter att ha nafsat åt sig pucken vid egen blålinje och sedan kontrat in 3-1.

Om den första perioden gick till Hammers, så gick den andra till Nybro. Men den avslutande perioden var mer av ett ställningskrig som hemmalaget ändå vann 2-0… Båda målen kom i numerärt överläge, det första i pp och det andra i spel sex mot fem i slutskedet av perioden. Det kunde mycket väl ha blivit ett ytterligare mål för Nybro strax därpå när Hammers helt glömde markeringen på en motståndare  framför Creepy i Hammerskassen och han tvingades då till att göra en prakträddning.

Matchen skulle så avgöras i sudden death. Där klev vår rivige skåning Ludvig Nilsson fram och blev segerskytt, och med det så följde bonuspoängen med hem med Halmstad.

På torsdag möts lagen igen, då i Halmstad Arena.