Wed 24 Feb Slut
Hockeylag THO 1
Hockeylag ÖST 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag FOR 5
Hockeylag ENK 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag BOR 6
Hockeylag HANV 1
Thu 25 Feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag PIT -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag BOR -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag BOD -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag KAL -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag THO -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag PIT -

Upp på hästen igen!

Bois matchar väldigt tätt, imorgon är det Bois femte match på 10 dagar, så man förstår att orken börjar tryta i slutet av matcherna. Men imorgon ska väl inte orken saknas, för då får alla Boisspelare ta ut varenda liten energignutta de har då det är dags för derby mot Skövde IK. Bois tränare Andreas Appelgren har ett glädjande besked att ge i vårt inför matchen-snack.

Vi börjar som vanligt med senaste matchen, en minst svag insats mot Visby gav otäcka 0-6 i baken…

Ja så blir det till slut, och jag förstår att supportrar och folk runtomkring tycker det är en dålig match, men vi kring laget måste se nyktrare på det än så. Den första perioden är helt ok och första 7-8 minuterna är i den andra perioden är vi bättre och har tre stycken 100%-lägen som vi bara ska göra mål på. Så halva matchen är ok, men när de sedan får 1- och 2-0 börjar orken gå ur oss. Det var lite det vi var rädda för, hur mycket kräm vi hade kvar i benen. Och när trean kom så gick krämen helt ur. Samtidigt var det vår fjärde och Visbys andra match på en vecka, så det kanske inte var så konsitgt att vi fick soppatorsk. Sedan ska vi kunna hantera det bättre, men man får bryta ner det och första 26-27 minuterna är ok, ja några rent av bra. Men matcherna får inte rinna iväg, för målskillnaden kan bli avgörande och hedern måste man slåss för.

Om vi sedan tar det positiva, så fick vi se Filip Engqvist tillbaka på isen!

Ja det var roligt att han var tillbaka, det är en viktig spelare som bidrar både på och utanför isen, men han tröttnade väl lite på slutet då han inte spelat på ett tag.

Som du sa så är det otroligt tätt matchande, imorgon är det dags för match igen redan. Hur ska ni orka ladda om?

Jag vet inte varför det blivit så, jag gillar spela tätt, men Visby spelade sin andra medan vi den fjärde och Skövde har en match mindre med. Ska man spela tätt så borde det vara lika för alla kan man tycka. Men det är upp på hästen igen, det är tufft för killarna som jobbar hela dagarna, det sliter på dom och de drar på sig skador och lite sjukdomar, så vi kan inte flyga på isen, vi får ta oss an matchen på annats ätt. Nu är det derby och då brukar inte energinivån vara lika kännbar, det är bara att bita ihop och köra.

3-8. 1-4. 2-3 e str. 7-3. Detta är resultatraden mot Skövde i år. En klart stegrande trend för er med andra ord. Ska ni fortsätta på den trenden?

Det vill vi naturligtvis göra, det är kul att spela derby. Men sådana här matcher saknar man publiken extra mycket, det är knappt så det blir något drag inför heller, det är synd, det tappar lite. Men det ska ändå bli kul att möta dom igen. Det blir säkert fartfyllt och med känslor, det är alltid roligt att komma till Billingehov, hoppas det är lika roligt när vi åker därifrån.

I Skövde saknas Robin Wallin och Jesper Emanuelsson, Hur ser skadeläget ut för er del?

Det är något liknande, de flesta lagen har skador vid den här tiden på året, så det är inget konstigt. Vi också, men Frick kommer tillbaka, det är vår kapten och han är viktig för oss. Sedan är Collberg borta sedan tidigare, men det ser väl ut ungefär som förut.

Senast kom ni ur deras press på ett bra sätt, är det något som blir viktigt imorgon igen?

Ja dom vill checka högt och brett, kan man komma ner snabbt och spela förbi är det en nyckel. Sedan är dom skickliga i offensiven så man inte får ge dom för mycket tid, och framför allt inte få ett böjande spel fram och tillbaka. Utan så mycket tid som möjligt i deras zon kommer att bli en nyckel.

Deras powerplay är ett vasst vapen för dom med!

Det är riktigt, de offensiva spetsspelarna är skickliga där då de får mer tid på sig. Så att hålla sig från utvisningsbåset blir också viktigt. Det är det svåra, att gå in i ett derby med allt adrenalin, men ändå spela med huvudet på skaft, att ha med sig huvudet hela tiden.

Om vi pratar ert powerplay så har ni provat runt lite men det inte varit lika framgångsrikt det senaste…

Ja vi har lite problem där för tillfället, det är kanske inte så konstigt då Dogge inte varit med, och han kanske är seriens skickligaste powerplayspelare. Det är inte lätt att ersätta honom, även om vi har testat runt lite, men vi har inte fått det att fungera. Men vi jobbar på det varje dag, även om vi haft tätt med matcher så vi har kanske inte den tiden att träna så mycket som vi önskat. Men vi har tränat ihop två formationer måndag-tisdag, så hoppas vi att vi kan få utdelning, det behöver vi för att vinna matcher.

Till sist får du ge mig ett slutresultat!

Jag vet inte, ska man gå på insläppta mål senaste matchen för båda lagen så blir det en målrik historia, men jag tror att man skruvat lite på försvarsspelet så det blir nog mer målsnålt. Jag tror givetvis på seger med 3-2.

Av Krister Holm