Klar derbyseger trots manfall

Bois saknade sex stycken ordinarie spelare ikväll, flera av dom bland de viktigare i laget, men trots det kan man vinna derbyt I Billingehov mot Skövde IK med klara 4-1. Bois fyllde på med hela fem egna juniorer, men var ändå det klart bättre laget i en match där man framför allt var framgångsrika i att kväva allt anfallsspel från Skövde.

Båda lagen började den första perioden rätt försiktigt, det märktes att båda lagen inte ville öppna upp för motståndarna. Bois kanske också medvetet spelade lite avvaktande väl medvetna om bensinstoppet senast mot Visby, här gällde det att konservera kraft. Så blev också den första perioden rätt chanssnål, de 2-3 målchanser som ändå skapades var det Bois som stod för. På en av dom så blir det också mål. Bois har ett längre anfall, pucken passas längs med blå där Simon Eriksson krutar på direkt och Lukas Larsson timear inåkningen perfekt och kan styra in pucken.

Den andra perioden får Skövde lite fler och lite längre anfall än i den första. Man har dock förtvivlat svårt att komma till vassa lägen, Bois håller dom hela tiden utanför sin box och täcker förtjänstfullt de skott Skövde försöker få igenom. Men vid ett tillfälle så hamnar Bois fel i positionerna, och då kvitterar hemmalaget. David Lundmark får pucken i bra läge, skjuter på Sandberg och pucken studsar oturligt för Bois del via comebackande Johan Frick in i Boiskassen. Efter det är det några minuters ställningskrig, men då bryter Jesper Lindén dödläget. Han snor pucken av en Skövdespelare och sprätter den rätt upp i krysset till 1-2. Skövde har strax efter målet ett friläge, men Sandberg räddar snyggt. Bois har också chans att utöka i slutet av den andra perioden, men först jätteräddar Hugo Fagerblom  Tobias Aronssons öppna mål och sedan gör en utespelare samma sak på Lucas Jidenius retur.

Många väntade nog en massiv Skövdeforcering i den sista perioden, men av det blev intet. Istället är det Bois som är det klart bättre laget och man gör också matchens snyggast mål när man utökar till 1-3. Bois kommer i en tre mot etta där Lucas Jidenius hittar Lukas Larson som snyggt sprätter upp pucken i krysset, hans andra mål i matchen. Bois fåt efter 8 minuters spel i tredje perioden chans att spela powerplay. Man lyckas inte göra mål däör, men man behåller trycket och Adam Willig åker ett varv med sin bevakare innan han rakt framifrån skjuter in i trafiken framför kassen och pucken letar sig in mellan benen bakom en totalskymd Hugo Fagerblom. I andra halvan av slutperioden så åker Bois på fyra stycken tvåor, men Skövde skapar ingenting mot ett uppoffrande Boislag som verkligen visade krigarinställning idag. Matchen slutar alltså med en klar Boisseger med 1-4.

I de mångas frånvaro så fick andra spelare kliva fram. Förstakedjan med Lukas Larsson, Jesper Lindén och Lucas Jidenius stod för tre mål och var viktiga. Comebackande Johan Frick gjorde en suverän comeback och Adam Samuelsson visar bara upp mer och mer kvaliteter nu när han börjar komma in i allt det nya. En riktig fältherre!

Vi fick inte bara en seger ikväll, meriterade Joonas Alanne ansluter dessutom från en karriär i Liiga och Mestis (de två högsta finska ligorna). Nu hoppas vi att det kan lyfta powerplayet, för var det något som inte riktigt funkade idag så var det just powerplayspelet. Joonas är med redan på söndag då Bois tar sig an serietrean Huddinge hemma i Mariehus arena. Vid seger där går Bois om och är definitivt med i toppstriden.