Wed 24 Feb Slut
Hockeylag THO 1
Hockeylag ÖST 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag FOR 5
Hockeylag ENK 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag BOR 6
Hockeylag HANV 1
Thu 25 Feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag PIT -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag BOR -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag BOD -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag KAL -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag THO -
Sat 27 Feb 16:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag PIT -

Kalle Vevas Minnesstipendium till Bois Hockeys Ungdom

Igår fick Mariestad BoIS Hockey Ungdom mottaga ett stipendium från Kalle Vevas Minnesfond.  Detta var det tionde stipendiet som delades ut.

Representant från föreningen för att mottaga priset var styrelseledamot Kristina Mustajärvi. Kalle Vevas Minnesfond representerades av Kalles svärson Jarl Hedberg, Kalles granne Thomas Johansson och hans vän Tommy Eklund. Alla tre sitter i styrelsen för fonden. Även Kalles barnbarn Terese Hedberg finns med i styrelsen men hon kunde inte närvara under gårdagen.

Motiveringen till att vår ungdomssektion tilldelades priset är
“Ett år som detta så passar det bra att ge stipendiet till en föreningen som har stor ungdomsverksamhet. När inte ungdomarna kan hålla på och träna hockey då kanske de blir sittande hemma. Vi tycker det är viktigt att bidra till att få ungdomarna att komma tillbaks och träna och spela matcher igen när förutsättningarna ges.”

Kristina Mustajärvi tackade för att de tänker på våra ungdomar och vill ge oss detta stipendium. 

– Detta uppmärksammar både er, våra ungdomar och Kalle Veva. Dessa pengar kommer att gå till Hemmaplansmodellen (som innebär att ju yngre du är ju mindre plan spelar du match på, red.anm) och inköp av avgränsningsbommar så man kan dela av isen i mindre planer. Även SISU är med och bidrar till detta.

– Vi tackar er, vi tackar alla som som engagerar sig i klubben och vi tackar Mariestads Kommun som satsar många miljoner i bygget.


Thomas Johansson och Jarl Hedberg överlämnar stipendiet till Kristina Mustajärvi

Vem var då Kalle Veva? Det passar jag på att be Jarl, Thomas och Tommy att berätta.

Efter sin karriär så var han en stor eldsjäl och han var med och hjälpte till med mycket i klubben. Han ställde alltid upp. Han var med som funktionär i många år, sålde bland annat Bingolotter. Han har även varit både kassör och materialare i BoIS. Han var en person som fanns runt ishallen hela tiden.

Hans karriär måste vi givetvis få veta lite om

Han kommer från Kristinehamn och blev värvad till Bofors i ishockey och Degerfors i fotboll. Många känner igen honom framförallt för fotbollen och Degerfors där han var en framträdande center. Han var minst lika bra i ishockey och gjorde ett antal landskamper ihop med Sven Tumba, Lasse Björn och Rolle Stoltz bland annat. Sedan blev han värvad till Mariestad i början på 60-talet som spelande tränare i MCK (Mariestads Cykelklubb, red.anm) som det hette på den tiden. Han fick en tv av Norlanders när han värvades hit. Han har även tränat hockeyn i Töreboda.

Var kommer smeknamnet Veva ifrån?

Det kommer från när han spelade handboll. När han skulle skjuta så vevade han runt armen innan han sköt.

Han gick bort 2009 80 år gammal, hur kom det sig att ni startade denna minnesfond då?

Vi tyckte att han skulle hedras på något vis och finnas kvar. Vi får in lite pengar ibland är någon går bort och det skrivs i dödsannonser att de vill att man skänker till Kalle Vevas Minnesfond bland annat. Vi har en hemsida med ett bankgironummer dit man också kan skänka pengar.


MCK 1964-65 när taket på ishallen invigdes.
Kalle 7:a från vänster

Är ni sugna på att läsa mer om Kalle Veva och om Minnesfonden: KLICKA HÄR

av Susanna Johansson