Säsongsbetyget 2023/24 är A!

» A-laget är kvar i Hockeyettan.
» J20 är nära playoff.
» J18 går upp i division 1.
» U16 spelar vidare i landets högsta serie.

Säsongen 2023/24 blev mycket lyckosam för i princip samtliga Mörrum Hockeys lag. Klubben har visat att det är fullt möjligt att både sportsligt och ekonomiskt klara av att spela i division 1 – och samtidigt ha en bra och utvecklande ungdomsverksamhet.

”Vi har haft en daglig styrning över ekonomin vilket kommer att visa sig i siffrorna i bokslutet”, säger Mathias Lönqvist i sportgruppen som här summerar det gångna spelåret.

A-laget

”Vi valde att satsa på unga spelare och fick ihop det ganska bra med tanke på förutsättningarna. Det blev nio förstaårsseniorer. Säsongen började bra, men sedan fick vi en svacka. Det är så det ofta blir när man har många spelare som inte tidigare spelat på A-lagsnivå. Vi var riktigt nere i skorna ett tag. Men vi vågade tro på oss själva och det vi höll på med. Vi bröt ned allt i detaljer och jobbade hårt med försvarsspelet. Det var oerhört glädjande att se drivet i gruppen. Jag såg inga dåliga vanor alls eller bristande attityd. Det var detta som gjorde att vi kunde vända säsongen. Det säger en del om grabbarnas karaktärer. De visade ryggrad. Det gillar jag!

”Vi gör en jättefin vårsäsong och är nära playoff. Tyvärr får vi in lite sjukdomar i laget under några veckor som ställer till det och vi tappar några onödiga poäng”.

Hela tolv (!) spelare med Mörrum Hockey som moderklubb har representerat A-laget i Hockeyettan under säsongen.

» Marcus Paulsson
» Vilmer Stahmann
» Edwin Hansson
» Filip Brahm
» Tobias Brahm
» Emil Andersson
» Linus Johansson
» Arvid Boklund
» Hugo Olsson
» Elliot Stahmann
» Hugo Mörnhed
» Ville Svensson

”Vi har verkligen visat vägen för många andra klubbar. Det går att satsa på egna spelare även i A-laget, men de måste ges chansen. Det är en medveten satsning. Vi vill lyfta fram unga spelare, och kommer de sedan från de egna leden så är det extra kul. Framöver hoppas vi kunna ha ännu fler Goisare i laget!”

J20

”Var en hårsmån från playoff till J20 Regional. Vi har haft ett tiotal spelare som dubblerat i våra juniorlag. Det är ganska ovanligt, men grabbarna har gjort det bra. Vi skulle behöva fler spelare i J20, men på några års sikt löser sig detta om vi lyckas locka hit flera spelare till J18”.

J18

”Går från klarhet till klarhet. Det började redan i cupen i augusti och sedan har det bara flutit på. Vi nådde vår målsättning som vi haft i flera år, nämligen att ta steget upp i division 1. Nu blir det förhoppningsvis lite lättare att locka spelare till vårt hockeygymnasium, och det finns även bättre möjligheter för våra egna spelare att stanna kvar på hemmaplan efter grundskolan. David Nilsson har verkligen styrt upp juniorverksamheten på ett bra sätt”.

U16

”De gör en supersäsong! Killarna som är födda 2008 har alltid varit en bra kull för oss i Mörrum. Trots att vi tappade våra fyra bästa spelare till toppklubbar, så får vi ihop det väldigt bra. Hösten är kämpig, men det tar tid att vänja sig vid den typen av motstånd och serier. Vi möter lag som Frölunda, Malmö, Rögle, HV71, Växjö och Linköping med flera som värvar hop sina lag även på denna nivå. Vi ser redan fram emot hösten. Vår 2009-kull är också stark och många har redan varit med och spelat den här säsongen, vilket gjort att de skaffat sig erfarenhet. Det är otroligt roligt att vi i lilla Mörrum kan ha ett lag på elitnivå!”

Ungdomssektionen

”Våra ungdomslag är duktiga. U14 vann DM och flera andra lag är också framme i final. Men det viktigaste här är inte de sportsliga resultaten. Killarna och tjejerna får framförallt lära sig att ta hänsyn, vara en god lagkamrat och respektera varandras olikheter”.

Klubben vill bli ännu bättre i sitt värdegrundsarbete, som drivs tillsammans med konståkningen och RF Sisu.

”Vi och Karlshamns kommun vill att Jössarinken ska bli en naturlig plats att vara på, där man kan ha roligt tillsammans. Detta syns inte minst i alla våra cuper där vi den här säsongen haft cirka 1200 barn som deltagit från olika delar av Sverige men även från utlandet”.

”Vi behöver dock flera barn som börjar spela hockey. Helst vill vi ha 20-25 i Hockeyskolan varje år. Vi har ett vacuum i vissa årskullar, och det är ett problem. Är det för få barn, så blir det svårt att få ihop fulla lag”.