Stark 3:e period blev avgörande för Borlänge i hemmamötet med Östersund

Under onsdagskvällen så var det dags för toppmöte AllEttan Norra när Borlänge Hockey tog sig an Östersund. Ett Östersund som såhär långt in i serien stoltserade med 3 raka segrar medans BHF hade 2 segrar och 1 förlust.

BHF öppnade även matchen starkt och skapade hårt tryck mot Östersund. Speciellt i powerplay som man fick 2.35 in i perioden. Närmast var Jacob Thor att sätta ledningsmålet efter en sargstuds men missade det öppna målet från minimal vinkel.

Efter utvisningen tog bortalaget över initiativet och skapade lägen mot duktige Alexander Johansson i BHFs kasse.

När BHF fick sin första utvisning i matchen var det dock BHF som var närmast att öka på sin ledning.

Östersund fortsatte att prova Johansson i BHF målet men perioden slutade mållös.

BHF fick en drömöppning i mittakten då Jacob Thors passning nådde fram till Patrick Elfsberg som väntade och väntade innan han satte pucken i krysset bakom Robin Christoffersson i gästernas mål. Detta kom redan efter 22 sekunder.

Det satte också tonen lite för perioden där BHF var mer på hugget än de första 20 och flera gånger var BHF nära att utöka men utan att överlista Christoffersson.

När Jonas Halvarsson sedan åkte på en lite tveksam utvisning kom istället kvitteringen för ÖIK. Ett skott från Petter Runesson styrdes sedan av Simon Lövgren som ställde Alexander Johanssons och 1-1 var ett faktum.

19-19 i skott, 1-1 på tavlan. Helt jämnt alltså inför slutakten.

Knappt 4 minuter in i den tredje perioden fick gästernas David Westlund besöka botbänken. Och då var BHF återigen i förarsätet. Markus Persson hade flera gånger försökt att överlista Christoffersson med hårda skott men denna gång var det en retur som inte alls var lika hårt som lyckades smita förbi mållinjen och 2-1 till BHF.

Sedan avgjordes matchen med 6.30 kvar att spela. Ett fint anfall från BHF där Viktor Bemström fick pucken, avancerade in i banan och tröck iväg en handledare som letade sig in i bortre krysset fram till 3-1.

I ett sista försök att komma ikapp tog Östersund ut målvakten och då fastställde Markus Persson slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.

skott totalt 33-29

utvisningar BHF 5×2 ÖIK 3×2