BHF besegrade Grums

Försäsongen fortsätter för BHF och med 2½ vecka kvar till seriepremiären så var det ikväll BHFs 4e träningsmatch då seriekollegan Grums gästade Borlänge ishall.

Och BHF fick en drömstart trots 5 spelare borta ur truppen. Först fixade Jacob Thor 1-0 när han tog hand om en retur och 6:53 in i matchen dubblade Oliver Erixon målskörden till 2-0.

BHF förde spelet men Grums kom mer in i matchen och hade ett par vassa omställningar som var på väg att utnyttjas men Victor Eriksson i BHFs kasse spelade stabilt.

Gästerna fick powerplay i slutskedet av perioden och fick in en reducering vid slutsi

gnalen som domare Yngvesson godkände trots att man på reprisen såg att tiden gått ut innan pucken var över linjen och 2-1 efter första perioden.

Mittakten präglades av en del utvisningar och med 13.13 på klockan var BHF återigen i tvåmålsöverläge då 18 årige Casper Östberg i en spelvändning skickade in 3-1 vid Martin Svedbergs högra kryss.

Med 2½ minut kvar visade gästernas Pelle Hedlund prov på fin teknik när han lurade 2 BHF backar innan han skickade in 3-2.

Men precis som i första perioden skulle ett mål falla i slutsekunderna. Denna gång var det BHF som hade powerplay och Jacob Thor kunde stöta in ytterligare en retur fram till 4-2.

Den sista perioden kontrollerade BHF som inte var direkt välspelad. Mikael Hansson satte definitivt spiken i kistan med sitt distinkta 5-2 mål 14 minuter in i perioden vilket också blev slutresultatet.

BHF – Grums 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

skott totalt 48-44

Nu väntar en träningsvecka för BHF innan man nästa helg den 25e och 26e avslutar försäsongen med 2 träningsmatcher mot Hammarby och Vallentuna. Seriepremiären är sedan borta mot Surahammar den 4/10.