Tre poäng blev bara en för KIF

KIF hade 2-0 inför sista.

Men det svänger och kränger i Allettan.

2-0 blev 2-2 och till slut 2-3 i sudden. Lindlöven fick med sig en seger på bussresan hem.

Extra skönt för dem. Det är ju 125 mil hem.

Kiruna tappade segern i den tredje perioden på ett tungt sätt.

För inför sista rundan såg det ju så bra ut. I alla fall på tavlan.

1-0 gjorde Matias Mustonen i slutet av den första. Han drog och drog innan han petade pucken till Jacob Hansson. ”Jacke” lyckades trä in den under Lindlövenmålvakten.

Snygg assist av Mustonen, men en till som borde ha fått poäng för förarbetet var Filip Eriksson. KIF-keepern gjorde en grym spagat-räddning i gästernas anfall just innan ledningsmålet.

Den andra perioden började som den första slutade. Med ett KIF-mål.

Matias Mustonen låg bakom även det. I en två mot-etta passade han i rätt stund. Mottagare: Simon Thyni som smackade till direkt och ledningen var dubblad.

Målet gjorde att Lindlöven tog timeout. Tränare Jonas Dufåker fräste och skällde på sitt gäng. Och det gav effekt. Det blev en vändpunkt i matchen.

Lindlöven tog över matchen ganska rejält. Man jagade och jagade. Sköt och sköt. Men skotttäcks-jublena i Lombia var många.

Tack vare KIF-hjältar som Simon Thyni, Kristian Eriksson och Sebastian Kauppila.

Man kunde riktigt känna frustrationen nere i Närke. Ända från Café Oscar till Lindehov. Det finns ett kafé med det namnet även där. Eller fanns i alla fall senast jag var där.

Det fiket höll långt ifrån samma kvalitet som Kirunas motsvarighet (det är svårt)

KIF höll 2-0 efter två perioden. När fikapausen var över och den tredje perioden började fortsatte Lindlövens jobbiga tryck.

2-1 kom på styrning.

Trycket fortsatte. Jesper Strandelin täckte skott. Kevin Loppatto täckte skott. Marcus Runnkvist täckte skott. Och det som kom fram tog Filip Eriksson.

Med sex minuter kvar åkte Jesper Landström slalom i offensiv zon. Friläget var ett faktum – men pucken ville inte in.

Två minuter senare kom kvitteringen. Även den här gången på en styrning.

2-2. Eller? Var klubban hög?

Efter en domarkonferens stod målet och det var utjämnat. Tack för kaffet. Jobbigt, men korrekt dömt.

Gästerna gick för trean. Kiruna fick det hett om öronen. Det brann i knutarna. Två poäng hade redan gått upp i rök. Skulle KIF rädda den sista pinnen innan bygget brann ner?

Ja, det lyckades man med.

Därmed var nollan i Allettan spräckt.

I tre mot tre-sudden fick Simon Thyni KIF:s bästa chans när han kastade sig fram och försökte trycka in pucken.

Men med 58 sekunder kvar blev Johannes Jämsén matchvinnare med sitt 3-2-mål inför fina 635 i publiken.

Härnäst blir det roadtrip till södra Sverige och matcher mot Nyköping och Hanviken.

KIF-redaktionens tre medarbetare kommer då äntligen att få ”jobba” ute på fältet.

Vi ses på bortaläktaren, Kirunapatrioter.