Backen byter klubb och allettanserie

Kiruna IF släpper Sebastian Kauppila till Kalmar.

– Han har varit ett föredöme hos oss under den här säsongen. Vi vill ge honom den här chansen, säger sportchefen Thomas Jatko.

 

Det är så här det fungerar i Hockeyettan. När ett lag ser ut att vara avhängt i serien börjar andra klubbar att höra av sig om spelare.

Kalmar visade tidigt intresse för Kirunabacken. Och nu har KIF gått med på att släppa honom söderut.

– Vi har inte på något sätt gett upp play off-platsen, men det är bara att konstatera att det ser väldigt svårt ut. Kalmar ser ut att gå mot ett extremt spännande säsongsavslutning och vi vill att ge Sebastian chansen att få vara med om det, säger Jatko som hyllar sin försvarare.

– Han kom hit efter att ha varit skadad under en hel säsong. Han har vuxit och vuxit och varit ett föredöme för våra unga spelare. Vi ser gärna att han återvänder till Kiruna i framtiden.

 

Och apropå unga spelare innebär det här att KIF kommer att få möjligheten att flytta upp spelare från juniorverksamheten till A-laget under slutet av säsongen.

– En fördel med det här är att en Kirunakille får chansen. Nu kan till exempel en sådan som Willy Halmkrona, som vi tror väldigt mycket på, eventuellt få vara med och visa upp sig, säger Thomas Jatko.

Fem matcher återstår av Allettan Norra. KIF ligger sist med nio poäng upp till play off.

 

Mattias Heikki