Fjällkeborn klar för sitt fjärde KIF-år

Räkna med Felix Fjällkeborn.

Stockholmaren är klar för sin fjärde säsong i Kiruna IF.

– Jag har varit här i tre år nu och känner klubben på ett bra sätt. Det är lättare att förlänga då, säger 27-åringen

Forwarden fick en stor del av säsongen 21/22 förstörd av skador. Det var en piggare och en mer hel snabbskrinnare vi fick se under den här säsongen. När hemsidan ber honom summera den så är det skadebiten som kommer på tal först.

– Jag var skadefri i år. Och så gick vi till Allettan som var målet, säger han.

 

Han gjorde elva mål och elva assist under sina 29 matcher i KIF-tröjan. En produktion som var bra. Men den hade kunnat vara ännu bättre om han inte missade sju, åtta matcher i Allettan.

Det var under en match mot Väsby hemma i Lombia som han kände att något var fel.

Att vara trött är en sak – det här var något helt annat.

– Jag orkade knappt åka ut på isen och kände att det var något fel med andningen. Jag spelade klart den första perioden men sedan sa jag att det inte gick längre. Björn, vår läkare, tyckte att vi skulle åka upp på akuten.

 

Det visade sig att Felix Fjällkeborn hade fått in vätska i hjärtmuskeln. Det var bara att vila och låta det gå över. Tre veckor senare kunde han börja träna igen. Han kände att han kom in i det relativt snabbt igen och avslutade sedan säsongen piggt.

Hans två mål mot Nyköping på hemmaplan i slutet av säsongen är väl det som fastnat hårdast i minnet.

Och sjukdomen ska inte påverka honom inför nästa säsong

– Nej, det är ingen fara. Jag blev rädd när det hände och det skulle vem som helst ha blivit. Det var positivt att man fick reda på vad orsaken var så snabbt och kunde göra nåt åt det, säger han.

 

Felix Fjällkeborn kan skade- och sjukdomsfri blicka fram mot ännu en KIF-säsong. Det blir hans fjärde. Stockholmaren har jobb vid sidan av och har förlovat sig med sin sambo.

Livet långt hemifrån tuffar på. Men självklart saknar han mycket från huvudstaden.

– Det känns som att släkt och vänner blir viktigare för en. Det är inte som när man var 18, 19 år och flängde runt. Man saknar att umgås med barndomsvännerna men får passa på att göra det under påsken och sommaren. Det perfekta vore om Kiruna låg i Stockholm, säger han.

Varför väljer du att stanna?

– Jag har varit här i tre år nu och känner klubben på ett bra sätt. Det är lättare att förlänga då. Det känns som att vi har något bra på gång här.

 

Thomas Jatko ser Fjällkeborns underskrift som ett tecken på att KIF just har något bra på gång.

– Att en Stockholmsgrabb väljer att förlänga redan i mars månad skickar ett fint signalvärde på att vi är rätt ute i vår verksamhet, säger Jatko

Hur ser du på hans säsong?

– Felix Fjällkeborn är tillbaka! Det tycker jag att han har visat när han har fått vara skadefri. Att ha Felix i laget är en tränares dröm. Han har ett stort omställningsspel med sin snabbhet. Han är oerhört seriös, tar hand om sin kropp och är en viktig person i omklädningsrummet. Det är jättegoda nyhet för oss att han förlänger.

 

Därmed har KIF sex spelare klara inför nästa säsong: Simon Thyni, Jacob Hansson, Marcus Runnkvist, Philip Kemi, Nils Inga och Felix Fjällkeborn.

Ryktena viskar om att fler namn inom kort kommer att skriva på för nästa säsong.

Hemsidan återkommer i ämnet så fort vi kan.

 

Mattias Heikki