DJ förlänger kontraktet – på isen i alla fall

William Palovaara funderar på att sluta som  DJ-ansvarig i KIF.

– Det kan vara dags att lämna över till en yngre förmåga, skrattar han.

Men ni kan vara lugna.

Backen fortsätter att spela hockey i vår förening.

 

Kontraktet är förlängt över ännu en säsong. Det kommer att bli 25-åringens åttonde i A-laget. Han har redan hunnit med 218 matcher i KIF-tröjan. Det gör att han är på plats 19 genom tiderna. Om han får vara skadefri kan han slå sig in på den prestigefyllda topp tio-listan. Just nu är backen Anders Ågren tia med 249 spelade matcher.

– Ja, man har varit med ett tag nu. Det känns verkligen inte som åtta år, det har gått väldigt fort. Men jag är fortfarande taggad inför en ny säsong, säger Kirunagrabben.

 

Han summerar säsongen på samma vis som de tidigare spelarna har gjort. Man nådde första delmålet för säsongen, Allettan, men väl där fick man se sig själv komma till korta.

– Jag hoppas att Thomas (sportchefen Jatko) kan bygga ett starkt lag så att vi kan ta oss ännu längre nästa säsong, säger Palovaara.

 

Förutom sina insatser på isen rycker ”Wille” in på två ställen till i KIF-familjen. Men han kanske har gjort sitt sista år som lagets DJ.

– Det kan vara svårt för mig att släppa kontrollen, men jag kanske lämnar över mixerbordet till någon annan.

Ser du någon given efterträdare i gänget?

– ”Hagge” (Hampus Hagström) hade varit bra men han spelar för mycket rock. Vi måste ha in någon med en mer blandad musiksmak. Någon ungtupp, kanske.

Ja, du börjar ju bli gammal…

– Haha, ja, exakt. Det är alltid bra att få in nya och yngre influenser.

Hur har DJ-säsongen annars varit?

– Oj, det är svårt att minnas tillbaka nu. Men jag tror att jag har kört på i ungefär samma spår även om jag försöker att variera mig.

 

Och nu för första gången avslöjar DJ Palovaara vad KIF lyssnar på just innan de lämnar omklädningsrummet för match.

The Hives låt Come on, följt av Wolfmothers Joker and the thief. (snacka om att ni får viktiga inblickar i KIF:s vardag på den här hemsidan…).

 

Den andra insatsen utanför isen är ju som en kollega till mig här på KIF:s redaktion. Instakontot har fått ett superlyft på senare tid efter att unge (jämfört med mig) Palovaara tog över.

Undertecknad säger att backen har en stor talang för kollage, grafik, reels och videosnuttar. Föga oväntat är han själv mer blygsam och sträcker sig till följande citat:

– Ja, jag har kanske lite känsla för det där.

Är mediabranschen något du är sugen på?

– Nej, men det är kul att sitta och pilla med det på den här nivån, för skojs skull.

Har du pysslat mycket med det tidigare?

– Nej, egentligen inte. Men jag har gjort en del grejer till instakontot för Kega Bodega Cup, en smålagshockeyturnering som vi kör varje nyårsafton.

 

Thomas Jatko kan därmed räkna in spelare nummer nio till lagbygget.

– Jag tycker att ”Wille” gjorde sin bästa säsong hittills senast, speciellt i Allettan efter jul. Han har utvecklat sitt spel och är nu ett större offensivt hot. Han har fått upp blicken i egen zon och levererar bra passningar. Han sätter igång vårt anfallsspel på ett bra sätt. Jag har sagt till honom hur glad jag är över att han fortsätter att utvecklas så här.

Vad kan du säga om resten av lagbygget just nu?

– Det finns många uppslag på spelare. Vårt första nyförvärv skrev på i mitten på maj i fjol och det är så det brukar vara. Vi har fått ett brett uppslag på bra spelare utifrån. Jag känner att vi har ett stort förtroende från flera agenter.

Och på tränarfronten?

– Vi jobbar med fyra namn just nu. Jag hoppas kunna presentera ett namn så fort som möjligt, säger Thomas Jatko.

 

Mattias Heikki