Avstämning med Sportchefen

Berätta om truppbygget, hur ligger ni till?

Truppbygget är i full gång, vi är nöjda med var vi befinner oss i lagbygget. Flera av de yngre spelarna som visade stor potential förra säsongen har varit snabba med att skriva på och vi har lyckats kompletterat med lite rutin också både utifrån och internt. Vi har fortsatt dialog med ett par av de ”äldre” spelarna från förgående säsong som vi hoppas få i mål. Om man ser till planen framåt så kikar vi på att komplettera truppen med 3-4 Fw samt 3 backar. Då är det främst spelare som antigen spelat på högre nivå eller som hunnit etablera sig på HE nivå som är prioritet med utrymme för någon mer yngre förmåga kanske på fw sidan. Det känns som vi har satt oss i ett bra läge med en fin stomme för att kunna ha lite is i magen för att pricka rätt på de sista viktiga pusselbitarna.

Hur ser det ut på tränarsidan på A-laget?

Fredrik är igång och jobbar med truppen, vi har redan kört fysträning gemensamt i 3,5 vecka så där har vi kommit en bit. Vi har även en fystränare (Marcus) som är med och sköter planering och pulsering. Individuella samtal har börjat genomföras för att kunna skapa en bra plan för varje individs fysiska utveckling. Små saker som vi tror gör stor skillnad. Assisterande till Fredrik har vi inte riktigt fokuserat på hittills men kommer börja göra det nu närmsta veckan, fokus nu har legat på att bygga truppen och komma igång med träning. Målvaktstränare för A-laget kommer vara Fredrik Meurling som även sköter målvaktsträning för vårt HG och på juniorerna. Det är en kille som växt upp i hallen, spelat i vårt A-lag och som har ett jäkla driv samt kunnande. Att han även känner Fredrik sen tidigare är också positivt.

I övrigt passar vi även på att tacka Tim Kämpeberg för hans tid i föreningen. Lycka till framöver!

Hur ser det ut på juniorsidan?

Juniorerna har dragit igång bra. På J20 har det varit en ganska omfattande rekryteringsprocess då vi varit få 04:or inför denna säsong. Där har tränarna lagt ner ett stort jobb på att fylla upp och de ser riktigt intressanta ut i år igen. J18 elit har kommit igång bra med sin träning sedan ett par veckor tillbaka och J18 div1 drog igång officiellt förra torsdagen med gemensamma fyspass.

Hur ser tränarsidan ut hos Juniorerna?

På J20 är Åsen samt Meurling klara som tränare med samma befattningar som förgående år och vi hoppas även att Ljusbol kan köra vidare nästa säsong.

På J18 elit fortsätter Granath i sin roll som huvudtränare, Bergvik som var assisterande förra året behöver fokusera mer på det civila så vi tackar honom för året som varit. Ny assisterande tränare är David Sjöberg som senast kommer från Spångas J20. David är en extremt seriös tränare som vill jobba med driva individer. Jobbar idag som lärare. Han är själv gammal målvakt och spelade som högst i HE. Han kommer vara ett bra komplement till laget och är övertygad om att Filip och David kommer bilda ett bra team. Jesse Turkulainen är kvar i sin roll som HG ansvarig och jobbar tätt med tränarteamet på J18. Välkommen till klubben David!

På J18div1 är Felix Österlind klar som huvudtränare. Det blir Felix första tränaruppdrag, han är skolad i Mora innan han tog klivet vidare till Västerås NIU gymnasium. Känns som en väldigt bra individ med goda värderingar, känns helt rätt för denna grupp. Vi håller på att få en assisterande in i mål också. Välkommen till klubben Felix!

Målvaktstränare på juniorsidan som ovan nämt fortsatt Fredrik Meurling.

Materialarna som är klara för nästa säsong är. På A-laget kör Henrik, Pelle och Janne vidare. På J20 har vi Steffe och på J18 har vi Uffe. Anders Wassberg som varit materialare på J20 senaste två säsonger kommer också köra vidare nästa säsong som en extra resurs vid behov.