Försäsongen inleddes med storförluster

1-7 mot Boden. 3-9 mot Piteå.

Helgens träningsmatcher slutade i storförluster för KIF. Ska man vara orolig?

– Nej, det tycker jag inte, säger tränaren Henrik Sahlin.

Träningsmatcher är träningsmatcher. De säger oftast inte så mycket och speciell inte de allra första som spelas under försäsongen.

Matchovanan är ofrånkomlig i augusti månad.

Wiljami Kupianinen gjorde KIF:s enda mål mot Boden. Han snappade upp ett felpass centralt och sköt direkt.

Så här summerar Henrik Sahlin Bodenmatchen:

– Det var en bra genomkörare mot ett bra lag. Vi har några bra spelvändningar och jag tycker att presspelet funkar när alla gör som de ska. Men vi är inte med från start i matchen. Det blir 0-1 på en gång och efter tre mål till i powerplay så är matchen över. Vi har en bra bit kvar att gå. Under matcherna har vi bara haft fokus på att träna på det vi har tränat på. Vi ändrar inget i en träningsmatch för att få med något resultat. Jag tycker att det syntes att Boden har haft 14 timmar mer på is än vad vi har haft. De ligger längre fram i sin process.

Under lördagen föll KIF sedan mot Piteå med 3-9. Målen gjordes av Jacob Hansson, Philip Kemi och tryout-backen Adam Oja.

– Den första perioden är bedrövlig. Det känns som att vi inte är med. Vi förlorar dueller och blir frånåkta och kastar puck runtomkring oss. Den andra perioden är generellt inte dålig men vi ger bort pucken till deras båda mål och det blir ett stort energiläckage. Den tredje perioden är jämnare spelmässigt och jag tycker mig se större tendenser av det spelet som vi har tränat på.

Nästa vecka är matchledig för KIF:s del. Man kommer att träna måndag till fredag. Veckan därpå väntar DM.

– Vi kommer att spela mycket försvarsspel och vi kommer att köra hårdare eftersom helgen är ledig, säger Henrik Sahlin.

 

Mattias Heikki