Juniorsuccé och inför helgen

Förra veckans matcher blev en propaganda för Kiruna IFs juniorverksamhet och framförallt för grabbarna själva. I matcherna mot Piteå och Boden spelade sju juniorer, varav fem av dom gjorde debut och de satte verkligen avtryck.

På backsidan fick publiken se Sigge Esko och Herman Keskitalo och juniorkedjan representerades av Svante Koivuniemi, William Angeli och William Mattsson-Pingi. Utöver dessa ungtuppar spelade, som vanligt, Melvin Råman och Hugo Alatalo. Snacka om att återväxten ser bra ut för Kiruna IF!

 

Hemsidan ringde upp Mattias Älvero för att stämma av läget. Mattias som har haft grabbarna tidigare och som kanske har bäst koll på dom.

 

Vad säger du om grabbarnas prestationer förra veckan?

-Jag är otroligt imponerad, men inte överraskad. Jag var helt säker att de skulle fixa det, men man måste samtidigt respektera motståndet. Jag och Svante Koivuniemi satt och gick igenom hans byten i onsdags för att kunna ge honom feedback. I de flesta byten möter han Felix Dahlroth (en av Hockeyettans bästa backar) och Christian Nyman (här pratar vi rutin och skicklighet) men Svante gör det otroligt bra. Självklart behöver han och de andra juniorerna bli bättre på att avväga när man kan spela svårt och när man måste spela enkelt, men det kan man bara lära sig genom att träna och spela kontinuerligt över tid. För att bli bra på något behöver man upprepa samma grej många gånger, precis som allt annat i livet.

 

Kan du berätta något alla debutanter?

-Absolut!

Sigge Esko är en spelskicklig back. Bra förstapassningar och grym spelblick på offensiva blå.

Herman Keskitalo, också back, har sina styrkor i försvarsspelet. Stark och aggressiv i närkampsspelet.

William Mattson-Pingi, forward, spelskicklig och smart. Han är expert på att hitta ytor i anfallszon för att kunna utnyttja sitt giftiga skott.

William Angeli, forward, är otroligt seriös och målmedveten. Har sina styrkor i skridskoåkningen och vill verkligen utvecklas. Han är ödmjuk och efterfrågar feedback för att utvecklas.

Svante Koivuniemi, center/forward, spelskicklig center som spelar väldigt direkt. Han är inte rädd för att sticka in näsan och köra i tuff trafik samtidigt som han har fina händer och spelblick.

 

***

Till helgen väntar två hemmamatcher mot Nyköping och Hanviken/Tyresö. Två lag som Kiruna inte mött än, så det blir extra intressant.

 

***

Mattias Älvero inför helgen

 

Hur ser truppen ut inför helgen?

-Vi har fortfarande några frågetecken för sjukdomar än. Vi räknar bort Alexander Rotmalm och Hugo Alatalo, men hoppas resten är spelklara.

 

Vad gör ni för att vända den tunga trenden?

-Vi har gjort vissa justeringar i spelet och fokuserar på spelet utan puck. Vi behöver känna oss bekväma i försvarsspelet och släppa in mindre mål.

 

Vad säger du om helgens motstånd?

-Det ska bli kul att möta nya motståndare. Nyköping är sylvassa i sitt omställningsspel och Hanviken har ett robust försvarsspel som sin styrka. Jag hoppas vi kan göra två bra prestationer och vinna matcher.

***

Kan du inte vara på plats finns det chans att se matchen via Hockeyettan play.
Kiruna IF – Nyköpings SK till matchen
Kiruna IF – Hanviken till matchen

Du som är prenumerant hos lokaltidningarna kan även se matchen på NSD och Kuriren.