Onsdagskvällen bjuder på dubbla comebacker i ESK

Foto: Kent Lundqvist

Två spelare gör comeback i ESK inför onsdagskvällens viktiga hemmamatch mot Strömsbro.

Efter förra säsongens snöpliga uttåg på övertid i playoff mot Vimmerby valde tvillingbröderna Andreas och Jesper Sojé att lägga skridskorna på hyllan. Men även om båda två är kortväxta så verkar hyllan inte varit allt för hög för nu har man ställt sig på tå och återigen plockat ner skridskorna.

På onsdagskvällen gör de 25-åriga bröderna comeback i den grönsvarta tävlingsdressen!

Jesper, som är forward, har 254 matcher i Hockeyettan medan Andreas, som är back, hittills har spelat 139 matcher.

– Vi får in två egna produkter med nästan 400 matcher i hockeyettan ihop, så det är en hel del rutin som kommer in även om dom är unga, säger sportchefen Christian Nordenberg.

Med tre matcher kvar ligger ESK med nöd och näppe ovanför det negativa kvalstrecket men har en match mer spelad än närmaste lag under strecket.

Onsdagskvällens hemmamatch i Bahcohallen mot serieledande – och playoffjagande – Strömsbro är såklart viktig och bröderna går rakt in i laguppställningen.

– Vi får se hur det utvecklar sig och hur det blir med speltiden, menar Christian som naturligtvis också haft en baktanke med att ha bröderna som en tillgång i en eventuell kvalserie.

 

Alla tre lämnade ESK inför den här säsongen men nu är trion tillbaka i grönsvart igen! Fr v Fredrik Lundin (tillbaka för ett par veckor sedan), samt Jesper och Andréas Sojé som nu gör comeback.