Edvin följer med “Fagge” till ESK

ESK Hockey har nu lagt ännu en pusselbit till kommande säsongs lagbygge. Idag blev det klart att 26-årige Edvin Johansson ansluter till laget.

Näste spelare in i lagbygget blir alltså Edvin Johansson som närmast kommer fyra raka säsonger hos Köping i den Västra Hockeyettan. För ESK Hockeys nya coach Patrik “Fagge” Fagerlund är det således ingen okänd spelare eftersom han haft Edvin som spelare när han coachat Köping de senaste två säsongerna.

På pappret ansluter Edvin från Surahammar men eftersom han gick över dit inför den negativa kvalserien i våras och bara hann spela två matcher där så får han i praktiken nog räknas som en värvning från Köping.

Edvin är forward och har Västerås IK som moderklubb där han också gick i hockeygymnasiet. Inom Hockeyettan har han hittills hunnit med 153 matcher och på dessa producerat 60 poäng, alltså knappt 0,4 poäng i snitt per match.

– Edvin är en tvåvägsspelare med en troligt explosiv och intensiv skridskoåkning som styrka och i kombination med ett uppoffrande spel är det ingredienser som uppskattas i alla lag. Han är också ett föredöme vid sidan av isen vilket också är egenskaper som vi i ESK värderar högt, kommenterar ESK:s sportchef Alexander Edstein.

Ännu mer ska komma. Den 3 augusti har ESK sammankallat till en presskonferens där man hittills hintat om att man ska presentera två nya spelare från Allsvenskan.

>>> Se hela lagbygget HÄR