Säker ESK-seger i säsongspremiären

Fem mål framåt och helt tätt bakåt. Bättre säsongspremiär kunde Enköping knappast önska efter 5-0 i träningsmatchen hemma mot Eskilstuna Linden.

Addera sedan att det äntligen (!) var gott om publik på läktarna och att vi dagen till ära också hade en högljudd hejarklack med trummor och flaggor på plats gjorde ju inte saken sämre.

De två första perioderna var i det stora hela ESK:s. Lindens målchanser var lätträknade och deras farligaste målchans var egentligen när ESK-backen William Kaijser på egen han tappade pucken i en dribbling framför mål och målvakt Benjamin Johansson fick göra en liten parad för att rädda.

Efter första perioden hade ESK fullt rättvist ledningen med 2-0 efter mål av Jesper Cederberg och Daniel Andersson. Och i den andra kunde Jesper Bärgård utöka till 3-0.

Det var först i den tredje perioden som Eskilstuna Linden vaknade till. Nu blev spelet jämnare och Linden skapade flera chanser, bland annat ett friläge som Benjamin Johansson snyggt räddade.

Men trots ett jämnare spel så ryckte ESK ifrån till 5-0 innan matchen var slut sedan Ludde Wallin och Gustav Lindberg gjort varsitt mål.

Säker seger, fem olika målskyttar och en målvakt som är 100%.

Går det att få en bättre start på säsongen?

Text & bild: Håkan Hagman

ESK – Eskilstuna Linden 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Målskyttar: Jesper Cederberg, Daniel Andersson, Jesper Bärgård, Ludde Wallin och Gustav Lindberg