Förlust mot Lindlöven efter sent avgörande

Träningsmatchen mellan Lindlöven och Enköping slutade 4-3 sedan hemmalaget gjort det avgörande målet med blott 35 sekunder kvar av tredje perioden. Fram tills dess var det mest en kamp om vilket lag som skulle få äran att avgöra.

Matchen i Lindehovs ishall i Lindesberg går inte till historien som någon av de mest skönspelade då det stundtals var rörigt och hafsigt från båda håll. Med andra ord en försäsongsmatch i dess rätta bemärkelse.

Med det sagt så ska det också sägas att det fanns höjdpunkter. Inte minst ESK:s mål var snygga alla tre och dessutom resultat som kom sig av bra spelsekvenser.

Lindlöven hade 2-0 efter 12:53 av första perioden men Jesper Bärgård, som tidigare spelat i Lindlöven, gjorde två riktigt snygga mål och båda i form av styrningar av allra högsta klass.

Det första efter fint skott av Liam Nilsson och andra efter lika fint skott av William Kaijser. Halvvägs in i matchen var det således likaläge, 2-2.

Bakåt lämnade ESK dock mer att önska och tre av målen kom i situationer där man inte riktigt var på organiserade i försvaret som man borde.

Målvakten Pontus Hagman hade en svettig afton med hela 46 skott mot sig men svarade för en stabil insats där han räddade ESK kvar i matchen med flera viktiga räddningar.

I början av tredje perioden kunde William Kaijser sätta kvitteringen till 3-3 och de sista tio minuterna stod de två lagen för en rejäl kamp om avgörandet, som i ärlighetens namn kunde ha gått åt vilket håll som helst.

Men det blev som sagt Lindlöven som avgjorde matchen med blott 35 sekunder kvar.

ESK kom till spel utan en handfull ordinarie spelare, där exempelvis tunga namn som Gustav Lindberg, Jesper Cederberg och Max Popovic noteras bland de som var kvar hemma.

Nyförvärvet Liam Nilsson stod åter för en fin match och noterades också för två assister.

ESK-Lindlöven 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)