Stark premiärseger mot Visby/Roma

Enköping imponerade i söndagens seriepremiär hemma mot Visby/Roma och tog en fullt rättvis seger med 3-1 (1-1, 2-0, 0-0).

TV: Se matchens höjdpunkter här >>

En hel del frågetecken hade rest mot Enköping inför söndagens seriepremiär hemma i Bahcohallen mot Visby/Roma. På försäsongsmatcherna har laget inte imponerat varken spel- eller resultatmässigt.

Men i premiären stod man för en övertygande och stabil insats och vann rättvist med 3-1. Flera av frågetecknen kan nu rätas ut till utropstecken.

Laget jobbade för varandra, täckte skott som aldrig förr, vårdade pucken och hittade allt som oftast finurliga lösningar i pressade lägen.

Sen hade man en dessutom en storspelande Pontus Hagman som sista utpost i hemmakassen.

Ett uppenbart stressat Visby/Roma svarade med att vrida på det fysiska spelet flera nivåer och det var både på gränsen och stundtals över densamma även om man allts om oftast klarade sig från att besöka utvisningsbåset.

Att man försökte få Enköpingsspelarna ur balans var ganska uppenbart, men även här imponerade hemmalaget och höll sig kalla.

Med 5,49 på matchklockan kunde Almtunalånet Oliver Pentler göra både sitt och matchens första mål med assist från Jesper Cederberg och Jesper Bärgård. Innan första periodvilan kunde Visby/Roma dock kvittera genom Erik Palm, ett skott som smet bara millimeter under ribban och in i nät.

Andra perioden var ESK:s anfallsmässigt bästa och det gav också utdelning två gånger om. Det första aningen tursamt då Niklas Rigelius kunde valla in pucken via skidskon på en Visbyförsvarare.

ESK:s tredje mål kom där Johannes Hellsten lägga in pucken från blå och den letar sig hela vägen in i nätet. Här gör Niklas Rigelius ett storstilat jobb framför mål och ser till att gästernas målvakt Filip Lindblad inte ser någonting av pucken. Assister på detta mål noterar vi på Niklas Rigelius och Daniel Andersson.

Tredje perioden blir mållös sedan Pontus Hagman spikat igen helt och hållet. Det närmaste gästerna kommer är en ramträff.

Med dryga tre minuter kvar får Visby/Roma ett powerplay och tar ut målvakten för spel 6 mot 4. Det blir några jobbiga minuter för hemmalaget att reda ut den rejäla press som gästerna sätter, men man reder ut stormen och tar en lika säker som skön trepoängare i premiären.

Till matchens lirare utsågs hemmalagets målvakt Pontus Hagman och gästernas back Erik Palm.

ESK-Visby/Roma 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
Skott: 21-27 (8-12, 9-5, 4-10)

Första perioden: 1-0 Oliver Pentler (Jesper Cederberg, Jesper Bärgård), 1-1 Erik Palm (Ville Heikkinen, Samu Markkula)
Andra perioden: 2-1 Niklas Rigelius, 3-1Johannes Hellsten (Niklas Rigelius, Daniel Andersson).
Tredje perioden: Inga mål

Målvakt: Pontus Hagman 96,3%