Luft under vingarna inför kvällens derby

Ikväll vankas det Upplandsderby i ATG Hockeyettan då Enköping beger sig till Märsta för match mot Wings. En match mellan två lag som fick luft under vingarna efter att ha vunnit sina respektive premiärmatcher. För Enköpings del var segern ett viktigt trendbrott efter försäsongens alla tveksamma resultat. 

TV: Se matchen på Hockeyettan Play >>

Wings tog lite överraskande en bortaseger i sin premiärmatch mot Huddinge, en av lagen som många håller högt i årets serie. Annars pekar de flesta förhandstipsen ut Wings till att hamna i de nedre regionerna av tabellen, en bit från allettanplatserna.

Frågan är dock om inte Wings flugit under radarn i förhandstipsen. Man har gjort riktigt starka värvningar i poängtjuven Christian Blomqvist (från Huddinge), rutinerade bröderna Linus och Pontus Wernersson (ihop över 800 matcher i Hockeyettan) och duktiga målvakten Viktor Andersson.

Därtill fick man behålla framträdande spelare som exempelvis Oliver Ödman-Hadzinikolic.

Och i seriepremiären i onsdags överraskade man de flesta med att vinna mot Huddinge på bortais med 3-2.

ESK rätade ut frågetecken senast

Enköping har haft en hel del frågetecken på sig under försäsongen men lyckades räta ut flera av dem någorlunda i sin premiärseger mot Visby. Spelet man visade upp där var på en helt annan nivå än tidigare och det gäller antagligen att höja den ytterligare några snäpp till kvällens derby.

Man hade tre tunga namn på skadelistan i matchen mot Visby, Robin Nilsson, Gustav Lindberg och Sebastian Lindström. Av dem är Robin inte spelklar medan Gustavs status är ”dag -till-dag”.

Sebastian tillbaka

Vad gäller Sebastian så är han troligen spelklar för seriedebut i ESK och det blir en kär återkomst i Pinbackshallen i Märsta för honom. Han värvades ju från just Wings, där han spenderat ungdoms- och junioråren samt fem raka säsonger i A-laget.

Tyvärr fylldes skadelistan på med Almtunalånet Oliver Pentler. Han väntas inte tillbaka i spel de kommande veckorna.

Text & foto: Håkan Hagman


MATCHEN:
Arena: Pinbackshallen, Märsta
Matchstart: Onsdag 6/10 kl 19:00
Biljetter: Endast i entrén
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: 1: 2,45, X: 4,50, 2: 2,10

WINGS HC ARLANDA:
Placering ifjol: 4:a i ATG Hockeyettan Östra Vårserie
Poängkung: Adam Harrysson-Karlsson – 2 poäng på 1 match
Tidigare ESK-spelare i årets lag: Rasmus Hedin (40 matcher), Pontus Andersson (3)
Kuriosa: För andra matchen i rad möter vi ett lag som ESK-backen Adam Rachidi tidigare spelat i. Han gjorde en säsong där 14/15. Även Daniel Andersson, Tobias Smids och Johannes Hellsten har tidigare tillhört Wings.

TRUPPERNA: WHC – ESK 0-3
SHL-erfarenhet (matcher): 0 – 6
Hockeyallsvenskan (matcher): 124 – 446
Egen förening (matcher): 843 – 1313