Enköping knep två viktiga poäng i Vallentuna

Enköping kunde på onsdagskvällen vinna på övertid borta mot Vallentuna och tog därmed två viktiga poäng med sig hem. Men vad som inledningsvis kändes som en enkel seger förbyttes till en nagelbitare där man var nära att bli poänglösa.

Efter en stark inledning såg det ut som att Enköping skulle ta en enkel seger borta mot Vallentuna på onsdagskvällen. ESK satte direkt efter nedsläpp upp ett spel som imponerade stort och man spelade mer eller mindre ut hemmalaget.

Man hittade finurliga lösningar i uppspelen, vårdade pucken väl och kom till fina avslut gång efter gång.

Tvåmålsledningen efter den första perioden var fullt rättvis och kanske även i underkant. Hampus Lindström inledde med första målet, vilket också var hans första i ESK-dressen, medan Robin Nilsson, som gjorde efterlängtad comeback efter skadefrånvaro, satte det andra. Båda målen satt välplacerade i varsitt kryss.

Det spel man visade upp så långt in i matchen visar att det finns stora kvalitéer i laget och att man kan leverera på mycket hög nivå när man får det att stämma

.

Men som vi sett tidigare under säsongen så har man förtvivlat svårt att få det att flyta över 60 minuter. I andra perioden släpper man in Vallentuna i matchen och ESK har inte alls samma spel längre. Efter att Vallentuna reducerat via Erik Aterius gör matchens bäste ESK-spelare för kvällen, Niklas Rigelius, en starkt prestation där han åker ifrån Vallentunaförsvaret och snyggt sätter 1-3.

I tredje perioden tar Vallentuna över rejält och vad som såg ut som en säker ESK-seger från start byttes nu till en kamp för att få någon poäng med sig. Vallentuna både reducerar och kvitterar, både målen av Felix Carenfelt, och vi har 3-3 på tavlan vid slutsignalen för tredje perioden.

Därtill ska läggas tre rejäla ramträffar (en av dem på bilden) där pucken lika gärna kunde ha hittat in i nätet.

Vallentunas dominans fortsätter i övertidsspelet och att man inte lyckas avgöra där är gåta. Istället är det Daniel Andersson som är snabbast ner i en, ska vi säga 50/50-situation mot Vallentunas målvakt på en förlupen puck ner i Vallentunas zon, varpå han vinner pucken och kan sätta den i öppen bur ur snäv vinkel.

ESK tar därmed övertidssegern och två poäng med sig hem. Förmodligen hade en bonuspoäng till hemmalaget känts mer rättvisande sett till hur matchbilden såg ut i övertidsspelet, men det gäller ju som bekant att sätta chanserna också.

För ESK är det två viktiga poäng som ger en liten marginal ner till tabellbotten samtidigt som man hakade på övriga mittenlag i kampen om allettanplatserna.

Vallentuna – ESK 3 – 4 (0-2, 1-1, 2-0, 0-1)
Skott: 33-27 (11-12, 14-6, 7-7, 1-2)

Första perioden: 0-1 Hampus Lindström (Ludde Wallin, Daniel Andersson), 0-2 Robin Nilsson (Albin Olofsson, Liam Nilsson).

Andra perioden: 1-2 Erik Aterius, 1-3 Niklas Rigelius (Ludde Wallin, Daniel Andersson)

Tredje perioden: 82-2 Felix Carenfelt, 3-3 Felix Carenfelt

Övertid: 3-4 Daniel Andersson (William Kaijser, Ludde Wallin)