ESK-förlust efter straffar mot tabelltvåan

Det borde ha blivit mer än en poäng för Enköping i hemmamötet mot Hanviken i ATG Hockeyettan Östras slutomgång. Men med blott 52 sekunder kvar av tredje perioden kunde Hanviken kvittera till 2-2 och gästerna tog sedan också bonuspoängen efter straffar.

Enköping gjorde en riktigt bra sista match i ATG Hockeyettan Östra. Tabelltvåan Hanviken blev rejält utspelade i den första perioden och hemmalaget kunde gå till periodvilan med ledning sedan Edvin Wiklund prickskjutit in ledningsmålet (se bild nedan).

Bara ett måls ledning kändes i underkant. ESK var det klart bättre laget men har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål på alla chanser man skapar i matcherna.

Hanviken ökade tempot i den andra perioden och spelet jämnade ut sig. Trots det går ESK till en 2-0-ledning efter att William Kaijser skjutit ett skott från blå som styrdes in i mål av Daniel Andersson.

Rörigt ESK-försvar

Med lite mer än halva matchen spelad kunde Hanviken reducera till 2-1 efter att ESK-försvaret rört till det ordentligt för sig själva och inte fått ut pucken ur zonen trots flera bra tillfällen. Det nyttjade Oskar Ståhl som alltså reducerade för gästerna.

Även den tredje perioden blir jämn men tyvärr blir upplösningen inte i hemmapublikens smak. Hemmalaget drabbas av en rad utvisningar samtidigt som gästernas lika solklara regelbrott passerade obemärkt förbi. Upprördheten från hemmapubliken var märkbar.

I slutminuterna får gästerna spela 6 mot 3 och bara dryga halvminuten efter att ESK fått in sin fjärde man tillbaka på isen så sätter Dennis Nordström kvitteringspucken med blott 52 sekunder kvar att spela.

Pontus Hagman storspelade

Dessförinnan hade hemmalagets målvakt Pontus Hagman storspelat och gjort en rad storstilade räddningar under matchen och han fick också komma upp stort i flera räddningar även i slutminuterna.

I övertidsspelets första tre minuter äger ESK spelet och radar upp målchanser där man på flera av dem borde ha avgjort. Slutminuterna tillhör dock återigen Hanviken och här får Hagman återigen briljera med flera bra räddningar.

I straffläggningen var det dock ingen diskussion vilket lag som var bäst. Hanviken sätter den första i stolpen och de andra två i mål medan ESK missar sina två.

I hemmalaget var som nämnts Pontus Hagman bra i målet men juniorerna Rasmus Hahnebeck och Edvin Günther ska också ha beröm för sina insatser liksom även Gustav Lindberg, som bevisligen var spelsugen i sin comeback efter en länge skadefrånvaro.

Välförtjänt fick också backen Sebastian Lindström priset som bästa hemmaspelare och belönades med pris av Blomsterlandet precis som bortalagets Dennis Nordström.

Slutar nästjumbo

Med färdigspelad serie slutar ESK näst sist i tabellen, vilket är långt från målsättningen att bli sämst femma. Rent krasst är man 25 poäng ifrån det målet.

Dock så var kvällens match mot Hanviken ett fall framåt jämfört med senaste matcherna och det får man ta med sig in det fortsatta spelet.

Vårserien startar den 12 december och nytt för i år är att man slår ihop även dessa två serie, nord och syd, precis som man gör med Allettorna.

ESK hamnar i den norra ihop med Kiruna AIF, Teg (Umeå), Sundsvall, Örnsköldsvik, Vännäs, Wings, Vallentuna, Lindlöven och Köping.

ESK-Hanviken 2-3  (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Skott: 35-36 (15-5, 10-15, 7-11, 3-4, 0-1)

Första perioden:
1-0 Edvin Wiklund (Daniel Andersson, Niklas Rigelius)

Andra perioden:
2-0 Daniel Andersson (William Kaijser, Niklas Rigelius)

Hanviken: Oscar Walldén 94,29%

Edvin Wiklund prickskjuter in 1-0-målet för ESK i matchen mot Hanviken. Foto: Håkan Hagman