Conger matchhjälte när ESK besegrar Surahammar

Bailey Conger blev stor matchhjälte för sin nya klubb Enköpings SK när laget besegrade det förväntade topplaget Surahammar hemma i Bahcohallen med 3-2 på övertid. Conger fick äran att sätta punkt för matchen med det avgörande 3-2-målet.

Redan under ordinarie speltid visade Bailey Conger, Enköpings pinfärska amerikanska nyförvärv, att han besitter en fin teknik och han skapade flera bra chanser. Surahammarspelarna visade stor respekt för honom med extra hårda tag i både närkamper och efterslängar.

Och efter likaläge 2-2 på tre spelade perioden tog det bara drygt en och en halv minut för Conger att avgöra övertidsspelet, där han slår in sin egen retur på ett friläge.

För att vara en försäsongsmatch så var matchen i Bahcohallen het med tuffa närkamper och högt tempo.

Det var ESK som gjorde matchens första mål då  Simon Sjöberg förvaltade ett fint läge i målslottets överkant på bästa sätt.

Surahammar kunde dock både kvittera och ta ledningen innan den första perioden var över och båda målen kom tätt inpå varandra som resultat av tveksamt ESK-agerande i egen zon.

I övrigt var den första perioden jämn och likaläge hade speglat matchbilden bättre.

Mittenperiodens inledning var också jämn men ju längre in i perioden vi kom, desto mer tog ESK över. Spelet höll till mest i Surahammars försvarszon men trots flera heta chanser kunde inte ESK få in pucken i mål.

Man hade dessutom tre rena frilägen som resultat av snabba spelvändningar från ESK-backarna, men alla tre räddades av gästernas storspelande målvakt David Otter.

Det var först i slutet av perioden som Surahammar återigen lyckades etablera något som liknande anfallsspel och man kunde skapa några halvchanser.

In i tredje perioden hade vi 1-2 på tavlan och direkt från start tar ESK på nytt kommandot och spelar långa sekvenser i anfallszonen. Återigen utan att göra mål och återigen kan Surahammar tacka sin storspelande målvakt David Otter.

Men med 12.18 på matchuret får Kung Otter till slut abdikera. ESK svarar för en formidabelt fin spelvändning och det är Emil Lindqvist som styr in pucken till 2-2 med delikat assist av kedjekompisarna Tobias Smids och Simon Sjöberg.

Hörde vi snyggt mål?

De två nyförvärven från Sundsvall, Lindqvist och Sjöberg, gjorde en mycket bra match och fungerade fint tillsammans med Tobias Smids och var också inne på båda målen framåt. Den kedjan ska bli intressant att följa framöver.

Matchen slutade 2-2 och i övertidsspelet avgör alltså Bailey Conger redan i andra minuten. Slutresultatet är rättvist, i två tredjedelar av matchen är det ESK som är det spelförande laget och det var utan tvekan David Otter som räddade Surahammar från att förlora redan i ordinarie speltid.

Men även i ESK-buren såg vi bra spel. Hemmadebuterande nyförvärvet Markus Ekholm Rosén kom upp stort i flera avgörande lägen och svarade för en bra insats och belönades med seger mot sin förra klubb. Skönt på flera sätt.

Nästa match redan på söndag då Lindlöven kommer till Bahcohallen.

ESK-Surahammar 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0)

Målskyttar ESK: Simon Sjöberg, Emil Lindqvist och Bailey Conger

ESK-fostrade Mattias Eklund, numera back i vitdressade Surahammar, var tillbaka hemma i Bahcohallen där han fått sin hockeyuppfostran. Här i närkamp med ESK:s Edvin Wiklund i den gröna ESK-tröjan. Foto: Håkan Hagman