Ny forward till Enköping

Snart 23-årige norrlänningen Viktor Burman förstärker Enköping inför stundande omstart i Vårserien Norra. Forwarden kommer närmast från Kiruna AIF.

Enköpings sportchef Fredrik ”Limpan” Lindberg har varit ute i värvartagen sedan grundserien gick i mål häromveckan och nu är det klart med en ny forward, Viktor Burman.

— En hårt arbetande forward med ett bra skott, som gärna går rakt på mål, beskriver ”Limpan” sitt senaste tillskott i lagbygget.

Viktor Burman har Sävar HT i Umeå som moderklubb och har den här säsongen spelat med Kiruna AIF i den norra Hockeyettan-serien. Men när laget nu meddelar att man drar sig ur serien så är spelarna fria att söka sig till annan klubb och här var ESK alltså framme och nöp till.

Trots sin ringa ålder, han fyller 23 år i februari, så har han en gedigen erfarenhet från Hockeyettan då han tidigare representerat Vännäs, Tyringe, Köping och Mörrum förutom den nu halvt gångna säsongen i Kiruna AIF.

Totalt har det blivit 102 matcher i ettan och på dessa 31 poäng varav 13 mål. Och trots att Kiruna AIF varit bottenlag i den norra serien så har han den här säsongen producerat åtta poäng varav fem mål – ett facit med vilket han hade toppat både ESK:s interna poängliga och målliga.

Viktor ansluter till ESK under dagen idag och ska vara spelklar till seriepremiären mot Wings den 28 december.

 

Viktor Burman på Eliteprospects >>