”Skuggan” matchvinnare när ESK besegrade Kalix

Junioren Leo Krantz är framme och utmamar Kalixförsvaret. Foto: Håkan Hagman

Kaptenen Robin ”Skuggan” Nilsson blev den stora matchvinnaren när Enköping tog en viktig seger hemma mot Kalix i Hockeyettan Norra Vår. Han sköt det matchavgörande 4-3-målet och med slutresultatet 5-3 är Enköping alltjämnt med i striden om slutspelet.

Egentligen borde Enköping ha avgjort matchen redan efter två perioder.

Med tre minuter kvar av andra perioden leder man med 3-0 efter mål av Alexander Starck, Tobias Smids och Viktor Mattsson,  och hemmalaget har så långt bra kontroll på matchen.

Men en onödig utvisning, i anfallszonen till råga på allt, förändrar matchbilden till Kalix fördel.

Under följande powerplay reducerar gästerna till 3-1 och med nyvunnet momentum får man först in 3-2,bara  elva sekunder före periodvilan, men sedan också kvitteringen till 3-3 nästan direkt i den tredje perioden.

Tappad tremålsledning inom loppet av dryga fem matchminuter. Skulle ESK tappa matchen helt?

Resterande delen av den tredje perioden kunde egentligen ha slutat hur som helst. Lagen turas om att skapa heta målchanser och spelet böljar fram och tillbaka.

Men när Enköping får chansen i powerplay med sex minuter kvar, så kliver kaptenen  Robin ”Skuggan” Nilsson fram och krutar in det 4-3-mål som kom att bli matchavgörande.

När Kalix tar ut målvakten i ett sista försök så kan Emil Lindqvist fastställa 5-3 i den tomma målburen,

Sammanlagt tar ESK således alla sex poängen från helgens två matcher och i den superjämna tabellen är man fortfarande ett av lagen som är med i striden om någon av de tre slutspelsplatserna.

Efter helgens matcher är det bara två poäng från serieledande Wings ned till ESK på femteplatsen!

Noteras bör dock att tabellen haltar och det skiljer upp till två matcher i antal spelare.

För ESK:s del återstår fyra högintressanta matcher innan serien är slut. Närmast väntar returmöten mot helgens motståndare, på lördag mot Vännäs och på söndag mot Kalix, sedan är det hemmamatcher mot Surahammar och slutligen Borlänge.

Vi har en rafflande avslutning av serien att se fram mot.

ESK – Kalix HC 5-3 (2-0, 1-2, 2-1)

Skott:  36-30 (14-7, 12-11, 12-12)

ESK:s målskyttar: Alexander Starck, Tobias Smids, Viktor Mattsson och Robin Nilsson

Blomsterlandets pris: Alexander Starck (ESK) och Marcus Johansson (Kalix)

Publik:  236 st