Gå för en chans – som kanske inte ens finns?

ESK-fostrade Örsundsbrokillen Mattias Eklund och hans Surahammar gästar Bahcohallen på lördagskvällen. Foto: Håkan Hagman

Det är bara att gilla läget och försöka gå på en chans – som kanske inte ens finns? Någon annan förutsättning går inte att säga inför kvällens match mellan Enköping och Surahammar i den stenhårda Hockeyettan Norra Vår.

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang från 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Orsaken till att förutsättningarna inför matchen inte går att säga är att den stenhårda tabellen i Hockeyettan Norra Vår är haltande.

Kvällens motståndare i Bahcohallen har båda två matcher mer spelade än övriga sju (!) lag som ligger inom bara fyra (!) poäng, från ettan Vallentuna ned till sjuan Enköping.

Det är helt enkelt för många matcher ospelade att ta hänsyn till, för att kunna sätta förutsättningarna. Både Enköping och Surahammar har två matcher kvar att spela, övriga fem lag inblandade i striden om de tre slutspelsplatserna har fyra matcher var kvar.

Med facit i handen, kanske skulle fler omgångar än bara slutomgången låsas så att alla spelar samtidigt?

Förmodligen vet vi mer efter söndagens matcher, då både Enköping och Surahammar vilar.

Om lördagsmatchen i Bahcohallen nu gäller något, så är det utan tvekan  så att bara det segrande laget i så fall har något att spela vidare för. Så mycket kan i alla fall slås fast.

I veckan stängde det berömda, och av många hatade, transferfönstret och medan Enköping tappade backen Wilmer Lindblad till Väsby så var det anmärkningsvärt många som lämnade Surahammar.

Samtliga tre av lagets interna poängligaledare valde nämligen att lämna: Lucas Söderlund, André Astley Rydberg och Hampus Pettersson.

Därtill kan ju adderas att bland andra Samuel Lidström och Lukas Henze tidigare lämnat Surahammar och anslutit till ESK.

Enköpings sista omgång spelas också på hemmais, mot Borlänge nästa lördag.

 


MATCHEN: ESK Hockey – Surahammars IF
PLATS: Bahcohallen
DAG & TID: Lördag 18/2 kl 16:00

BILJETTER >>
STREAMA MATCHEN>>

Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar ESK Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj ESK i listan över klubbar så stöder du oss)


ICE Logga

Ladda inför matchen på bästa sätt
– boka bord på ICE Sportbar >>