ESK-förlust i medioker match

Även den teoretiskt minimala chansen att nå slutspel försvann för Enköping när man förlorade hemma mot Surahammar med 2-5 på lördagskvällen i en spelmässigt medioker match.

Det blev en minst sagt medioker match när Enköping tog emot Surahammar på hemmais i de båda lagens nästa sista match i Hockeyettan Norra Vår. Det var stundtals riktigt dålig ishockey och det var påtagligt att hemmalaget inte var på plats för att tävla.

– Jag är riktigt besviken på en del av spelarna som tydligen redan checkat ut denna säsong. Visst det är inte mycket att spela om, men man har ett ansvar mot klubben och publiken som är här. Man får heller inte glömma att man är sitt eget varumärke för kommande säsonger, säger ESK-tränaren Jonas Norgren efter slutsignalen.

Den första perioden blev böljande där två bra målvakter i hemmalagets Emil Jansson och gästernas Linus Marcko såg till att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden blev inte mycket bättre. Det var dock gästerna som var minst dåliga och kunde också ta ledningen med 1-0 genom Sebastian Thors.

ESK har några chanser och den bästa har Tobias Smids i slutet av perioden framför mål, men Marcko räddar och kort därefter så blir Smids utvisad och då gör Adam Karlsson 0-2 med ett rungande skott.

ESK skulle bjudas tillbaka i matchen. Under de första fem minuterna av den tredje och sista perioden så reducerar Alexander Starck till 1-2 i spel fyra mot fem och ganska omgående så kvitterar Sebastian Lindström till 2-2 med en fladderpuck från backplats.

Då tar ett passivt Surahammar Timeout och det ger effekt. Man får ner farten på ESK igen och kan stänga matchen med att göra ett billigt 2-3 och 2-4 i spel fem mot fyra. Innan matchen är slut så fastställer gästernas Jakob Forslund slutresultatet till 2-5 i öppen kasse.

– Ingen bra match som helhet av något av lagen. Inför så talade vi om att vi ville avsluta säsongen bra, men det gick inte alls då vi inte var på plats. Vi var åter i det spel vi visade upp under grundserien med tveksamheter och ett alldeles för högt risktagande på fel ställen. Trist att vi inte tar den lilla chans vi ändå hade, avslutar ESK-tränaren.

Text: Anders Löfgren, Lokalsport.nu

 


ESK – Surahammars IF 2-5 (0-0, 0-2, 2-3)

Skott:  20-31 (5-8, 6-9, 9-14)

ESK:s målskyttar: Alexander Starck, Sebastian Lindström

Publik:  218 st