En seger som bröt fyra dystra trender – ”Nu vänder det”

Mattias Eklund gjorde sitt första mål för Enköping i matchen mot Linden.

En seger som betyder så mycket mer än bara tre poäng. Efter fredagens 7-4-seger borta mot Linden, kunde Enköping bryta en hel rad med negativa trender. ”Nu vänder det”, förkunnade nyförvärvet Lucas Lagerstedt, som också gjorde sitt första mål för sin nya klubb.

När Wilmer Lindblad lade in Enköpings sjunde mål i den då tomma motståndarburen 20 sekunder före slutsignalen var segern ett faktum och samtidigt var det spiken i kistan för en rad dystra trender.

• – Förlustraden stannar vid åtta raka förluster!
  • – Säsongens första bortaseger!
  • – Nya tränarduon Mylläri/Lidströms första seger!
  • – Laget avancerar uppåt i tabellen och är inte längre jumbo!
Innan Lindblads avgörande mål hade matchen två ansikten.

Först ESK:s målmässiga dominans, där man hade hela 5-0 efter två mycket bra genomförda perioder.

Men i början av tredje bytte matchen ansikte. Linden knappade in och drygt tre minuter före slutsignalen visade resultattavlan 4-6. Var ESK på väg att tappa matchen?

Med sista målet i den tomma buren blev det till slut en skön och förlösande bortaseger för Enköping.

Mer att notera från matchen är också att Enköping hade hela sju olika målskyttar, varav August Sandell, Mattias Eklund och nyförvärvet Lucas Lagerstedt gjorde sina första för säsongen.

Lagerstedt även sitt första för sin nya klubb.

— Det är ju inte skitkul att förlora så många matcher såklart. Men nu vänder det. Vi kollar inte bakåt, se Lucas Lagerstedt till Enköpings-Posten efter matchen.

Och med tre nya friska poäng på kontot (ett mål och två assister) seglade lagkaptenen Tim Friberg upp på andraplatsen i seriens totala poängliga.

Mer positivt: målvakten Emil Jansson var nu tillbaka mellan stolparna efter en längre tids skada och han fick nu glädjen att vara med och spela hem segern – hans första seger för säsongen.

Sammanfattningsvis en bra kväll i Eskilstuna, helt enkelt.

Eskilstuna Linden – ESK Hockey 4-7 (0-2, 0-3, 4-2)

Skott: 28-38 (4-11, 10-18, 14-9)

ESK:s mål: Tim Friberg, Alexander Starck, Mattias Eklund, Wilmer Lindblad, Edvin Wiklund, Lucas Lagerstedt och August Sandell.

Publik: 120 personer