Dubbelderby inleder vårserien

Enköping står inför en historiskt tuff uppgift i upptakten av Hockeyettans norra vårserie, som startar ikväll. Inom loppet av tre dagar ska man spela ett hett dubbelderby mot Wings och en titt i historiken i historiken visar att Upplandskonkurrenten varit svåra att bemästra de senaste säsongerna. 

 Se Wings-ESK på Hockeyettan Play >>

På torsdagskvällen beger sig Enköping till Märsta för seriepremiären av Vårettan Norra. Serien inleds med med ett dubbelt Upplandsderby då lagen möts igen i Bahcohallen redan på lördagen.

Bara i år har Enköping förlorat alla fyra möten mot Märstalaget, två på försäsongen och två i grundserien, och för att hitta senaste ESK-segern vi får backa till i november 2021.

Men historik och statistik är som bekant till för att brytas.

Samma får nog gälla för Enköpings bedrövliga powerplaystatistik, en detalj som gäckat laget de senaste säsongerna. I grundserien landade man på blott fyra gjorde mål i spel i numerärt överläge och med det är man klart sämst i hela Hockeyettan.

Minst tio mål, om inte ännu fler, ”saknar” man i spelet i numerärt överläge och man kan såklart bara gissa hur många poäng man i slutändan tappade på det. Helt klart finns en enorm uppsida för laget om man får ordning på powerplayspelet.

Enköping avslutade grundserien med en stark form och i de sista fem matcherna besegrade man fyra lag som nu ska spela i Allettan.

Även Wings gjorde en bra slutfas av grundserien efter att ha haft en dipp dessförinnan, där man radade upp förluster. Precis som ESK valde man att sparka huvudtränaren och båda lagen kan skönja en viss resultatmässig förbättring efter skiftet.

Alla spelare finns tillgängliga för spel hos Enköping med undantag av långtidsskadade Lukas Henze, där comebacken inte ska vara allt för långt bort.

Hos Wings noterar vi att man under uppehållet förstärkt med ex-ESK:aren Rasmus Hedin, som ifjol spelade med Almtuna i Allsvenskan.

Noterbart är att vi ser hela fem Bålsta-fostrade spelare i Wings: Emil Hedström, Gustav Eurenius, Oscar Sarhus, Mateusz Szurowski och Dennis von Walden.

Vårserien norra spelas med tio lag och dubbelmöten, totalt 18 omgångar. De tre främsta går vidare till slutspelet och de två sämsta måste kvala för att rädda sin plats i ettan. Övriga lag har spelat klart för säsongen.

 


Wings HC – ESK
Pinbackshallen, Märsta
Torsdag 28 december kl 19:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>

Erbjudande på Hockeyettan Play