Smakstart för Enköping i den nya vårserien

Enköping får en smakstart på den nya vårserien när man vinner bortaderbyt mot Wings med 7-4. Tre sköna poäng in på kontot och därtill bröt man ett flertal negativa sviter i och med segern.

Så särskilt mycket bättre kunde det ju faktiskt inte gå för Enköping i seriepremiären av Hockeyettan Norra Vår.

7-4-segern i derbyt borta mot Wings bröt Märstaklubbens segerrad vad gäller derbyna och för ESK var islossningen i powerplayspelet förmodligen lika sköna som de tre poängen man fick med sig hem.

De två viktigaste målen för ESK:s del i matchen kom nämligen i powerplay. Först 2-0-målet från Maximilian Popovic på en klassisk ”isare” in i mål, sedan psykologiskt viktiga 3-1-målet 15 sekunder före signalen för andra periodens slut, signerat poängkungen Tim Friberg.

Två powerplaymål på tre försök, att jämföra med ynka fyra mål på 42 försök i hela grundserien. Snacka om att skrämma iväg powerplayspöket!

Tim Friberg var återigen en viktig pjäs i ESK. Den förre Wings-spelaren stod för två mål och en assist i matchen och bidrog starkt till lagets vassa anfallsspel.

Sju mål är inte direkt vardag för enköpingslaget.

Tre poäng förövrigt också på Tobias Smids, som jämte Friberg var ledande i grönsvart för kvällen. ”Smittan” stod för ett mål, det viktiga första målet i matchen, samt två assist.

Övriga mål stod Lukas Henze (som gjorde en pigg comeback efter lägre tids skada), Lucas Lagerstedt och Örebro-lånet Tim Almgren för. Almgrens första mål i ESK-dressen men samtidigt inte det svåraste då det var i den tomma Wingsburen i slutminuterna.

Redan på lördag är det returmöte då Wings kommer till Bahcohallen och ESK har förhoppningar om välfyllda läktare.

 

Wings – ESK  4-7 (0-0, 1-3, 3-4)

Skott 34-32 (7-8, 11-12, 16-12)

ESK:s målskyttar: Tim Friberg 2, Tobias Smids, Tim Almgren, Maximilian Popovic, Lukas Henze och Lucas Lagerstedt

Publik: 158 personer