Svår sits för Enköping efter ännu en förlust

Det började bra för Enköping hemma mot Clemensnäs, men det blev gästerna som drog det längsta strået till slut. Foto: Håkan Hagman

Efter söndagens förlust hemma mot Clemensnäs med 5-3 har Enköping satt sig i en svårt, eller kanske till och med omöjlig, sits i kampen om playoffplatserna i Hockeyettan Norra Vår. Efter sex förluster på de sju senaste har man dalat från serieledning till bottenträsket av tabellen.

Söndagens hemmamatch började bra för Enköping. Backen Mattias Eklund dundrade in ledningsmålet för hemmalaget efter blott 50 sekunders spel och det var förmodligen säsongens gladaste målskytt vi såg i Bahcohallen.

Men Clemensnäs, nykomlingar i serien, gör en mycket bra bortamatch och manövrerar ut hemmalaget.

Efter Clemensnäs kvittering kan ESK visserligen göra 2-1 genom August Sandell innan första perioden var över, och så långt såg det bra ut för hemmalaget.

Andra perioden blev alls inte lika lyckosam. Clemensnäs både kvitterar och tar ledningen i mellanrundan och trots hemmalagets forcering i den tredje perioden så är det gästerna som gör 4-2.

Edwin Günther gav ESK en gnutta hopp genom att prickskjuta in 4-3 med 3.14 kvar av perioden. Förövrigt hans första A-lagsmål på hittills 68 spelade matcher i ettan.

Men när ESK tar ut Viktor Andersson, målvakten som återigen stod för en bra insats, så kan istället Liam Nilsson sätta av görande 5-3-pucken i den tomma buren.

Frågan är om inte hoppet för slutspel också släcktes i och med förlusten. Den forna serieledaren ESK har nu vacklat rejält och ser ut att sluta säsongen resultatmässigt lika dåligt som man inledde den i höstas och man finns nu på en sjätteplats i tabellen, dessutom med flest spelade matcher av alla lagen.

Teoretiskt sett finns chansen, men lever hoppet ännu i praktiken?

ESK Hockey – Clemensnäs HC  3-5 (2-1, 0-2, 1-2)

Bahcohallen / Lördag 10/2 kl 16:00

I samband med matchen har vi även en ceremoni med tröjhissning av #81 Andreaz Persson och #29 Andreas Lindquist