Spöket är borta!

Forshaga lyckades hyfsat komfortabelt få alla tre poängen med sig i bussen hem till Värmland. Lagets bortafacit, som förra veckan var under all kritik, har i och med de senaste två matcherna blivit betydligt bättre.

Coach Lundell sammanfattar matchen:
-“En riktigt skön seger i Köping!
Bortaspöket mot Köping är borta. Vet inte när vi vann borta mot Köping senast, men det var länge sedan, men skam den som ger sig.
Vi visste att de skulle komma ut hårt direkt, men vi var beredda och lyckades stå emot. En jämn första period som slutar 0-0 med ett litet spelövertag från oss.
I den andra perioden får Köping chansen att spela 5 mot 3 och lyckas då göra matchens första mål.
Köping inleder den perioden starkare än oss, men vi tar tillbaka initiativet och kan då göra 1-1 vilket är resultatet efter den andra perioden.
Den bästa perioden från oss är den sista då vi tar över mer och mer och får utdelning och redan efter 8 minuter har vi gått ifrån till 4-1. Matchen slutar 5-2 efter vi har satt punkt på matchen med ett mål i spel 5-3.

Som sagt en skön seger med stabilt spel i tre perioder.”

Tittar vi i tabellen kan man se att den har delat upp sig i två halvor. I den övre delen skiljer det bara 3 poäng mellan platserna 1-6 (21, 21, 20, 18, 18, 18 poäng) och i den nedre halvan skiljer det endast 5 poäng mellan platserna 7-12 (9, 9, 8, 8, 5, 4 poäng). Det finns dock endast fem platser till Allettan, så det kommer förmodligen att bli ett stenhårt race ända in i december om de åtråvärda platserna. Notera dock att tabellen haltar lite då Nyköping – Eskilstuna Linden spelas på fredag och fullbordar den nionde omgången.

Närmast väntar en hemmamatch mot Eskilstuna Linden på söndag. Se nu till att komma till Ängevi på söndag för att stötta laget till en ny trepoängare!
OBS! Matchstart 15:00

Foto: Oskar Magnusson

Köping HC – Forshaga IF
2 – 5 (0-0, 1-1, 1-4)
Skott: 22 – 37 (5-13, 13-7, 4-17)
Utvisningar: Köping 7x2min, Forshaga 3x2min
Målvakter: Jonas Eneroth 86,49%, Hugo Svensson 90,91%
Målgörare
Köping: Linus Gustavsson och Rickard Sundlöv
Forshaga: Niklas Fogström, Kimmy Skogland, Robin Johannesson, Carl Stapleton och Johan Erkgärds

 

:: Kim Jemail