Seger borta mot Malung – “Vi gör en bra bortamatch som blir onödigt spännande”

Fredagskvällen bjöd på en bussresa till Malung för att spela match i den tolfte omgången av vårserien. Malung hade lyckats studsa tillbaka efter 1-7 förlusten mot Köping i söndags och vann nu i onsdags mot Kumla med 3-1. Forshaga stod över onsdagens omgång och truppen fick lite välbehövlig vila i början av veckan innan det var dags att förbereda sig inför fredagens match.

Tränare Dennis Hall om matchen:
-“Vi gör en bra bortamatch som blir onödigt spännande i slutet. Första perioden får vi döda mycket tid i boxplay, men gör det riktigt bra. Andra perioden är stabil och vi får också med oss en tvåmålsledning. Tredje är lite slarvigare, men vi lyckas reda ut det trots att det blir tight på slutet.”

Tre poäng in på kontot och även denna gång gick omgångens resultat med Forshaga då Kumla dängde till Linden med 1-5 på bortaplan och såg till att hålla tabellen riktigt tight. Det skiljer alltså bara sex poäng mellan Nyköping på förstaplatsen och Malung på sjätteplatsen under kvalstrecket! Nyköping stod över fredagens omgång, men leder alltså fortfarande med 24 poäng, en poäng före Forshaga och Linden. Köping och Malung har ännu inte stått över någon omgång denna andra vända.

Nu är det bara att ladda om till den viktiga sexpoängsmatchen mot Linden på söndag. Vinst där kan vara ett måste för att hålla Linden bakom sig och någon gång kunna ta sig förbi Nyköping på den åtrovärda förstaplatsen.

Foto: Oskar Magnusson

Malungs IF – Forshaga IF
3 – 4 (0-0, 0-2, 3-2)
Skott: 26 – 27 (10-11, 5-11, 11-5)
Utvisningar: Malung 6x2min, Forshaga 7x2min
Målvakter: Isac Ohlsson 85,19%, David Söderberg 88,46%
Publik: 334
Målgörare
Malung: Kristian Ferletak, Samuel Gustavsson och Elias Jacobs
Forshaga: Anton Rhöse, Oliver Kandergård, William Johannesson och Johan Erkgärds

 

:: Kim Jemail