Studsat tillbaka ordentligt efter storförlusten – ”Tävlat på en helt annan nivå”

Laget kunde återhämta sig snabbt efter storförlusten mot Nyköping i onsdags och har efter det radat upp två övertygande vinster mot Köping i fredags och Kumla igår.

I fredags tog man emot Köping på hemmaplan och avgjorde matchen i de två första perioderna, då man hade jobbat sig till en 5-1 ledning. I den sista perioden släppte man in gästerna i matchen och de lyckades reducera två gånger om fram till slutresultatet 5-3.

Igår åkte man till ICA Maxi Arena för att ta sig an ett Kumla som jagade viktiga poäng för att komma över det negativa kvalstrecket. Forshaga fick en smakstart på matchen och ställningen var 2-0 till bortalaget redan efter sju minuters spel. Lagets tredje mål kom direkt i början på mellanakten och någon minut senare valde hemmalaget att byta målvakt. Kumla reducerade i power play sju minuter in i perioden, men det blev inga mer mål i den perioden.

Återigen visade sig Forshaga vara starka i början på en period denna kväll. Efter två minuter av tredje perioden har bortalaget utökat sin ledning till 4-1 genom Viktor Kyrk. Fem minuter senare tvingas även Forshaga till ett målvaktbyte efter att Eric Forsberg fått en känning. Resterande delan av matchen präglades av utvisningar bl.a. ett matchstraff på Forshagas Fredrik Engström, men de numerära överlägena blev resultatlösa.

Tränare Dennis Hall:
-”Vi har kommit upp och tävlat på en helt annan nivå än den svaga insatsen mot Nyköping vilket är huvudanledningen till segrarna. Vi har haft lite skavanker nu, men också valt att satsa på de som vi tycker tävlar mest och gett dem större förtroende. Vi kan bara fokusera på att vinna våra matcher och säkerställa vår position, så får vi se hur långt det räcker.”

I och med de två senaste segrarna har man lyckats skapa en liten lucka ner till kampen kring det negativa kvalstrecket och ligger nu, återigen, fyra poäng bakom ledande Nyköping och på samma poäng som Linden, fast de har en match mindre spelad. Precis som Dennis Hall var inne på som kan man i nuläget bara se till att vinna sina återstående matcher och hoppas på att man får hjälp med några andra resultat för att klättra i tabellen.

Forshaga står över onsdagens omgång och nästa match är hemma på fredag mot Malung. Då är det även Ladies Night i Ängevi Ishall. Mer information om detta evenemang kommer…

Målgörare
Forshaga: Carl Stapleton, Robin Johannesson, William Johannesson, Oliver Kandegård och Niclas Edman
Köping: Martin Jörgensen, Johan Eek och Marcus Viitanen

Kumla HC – Forshaga IF
1 – 4 (0-2, 1-1, 0-1)
Skott: 33 – 27 (7-10, 17-10, 9-7)
Utvisningar: Kumla 5x2min, Forshaga 5x2min 1×5+20min
Målvakter: Jonathan Frykholm 78,57%, Jonatan Fornbrant 92,31%, Eric Forsberg 96,00%, Hugo Svensson 100,00%