Inför Väsby vs Halmstads HF

Nu kommer finalfesten till Väsby och Vilundahallen. Väsby har efter segern i tisdags två matchbollar. Antingen så vinner man på fredag och då är laget klara för den Allsvenska kvalserien eller så kommer det att bli en tredje och avgörande match som även den spelas i Vilundahallen lördag eftermiddag. Hur som helst så kommer det här att bli en särdeles härlig hockeyfest så jag hoppas att invånarna i Upplands Väsby nu vallfärdar ner till Vilundahallen och ger Väsby en extra hjälp på vägen fram.

Efter Halmstads fina sista period vet Väsby vad som nu lär vänta direkt efter nedsläpp. Halmstad är precis som Väsby ett skridskostarkt, duktigt offensivt gäng som även precis som oss har duktiga målvakter längst bak. Laget visade i tisdags varför de vann den södra Allettan genom att sätta stor press på Väsby under slutskedet av matchen och det var egentligen endast tack vare Linus Ryttar och marginalerna på Väsbys sida som gjorde att man kunde vinna den täta och jämna matchen.

Halmstad måste ju vinna på fredag för att hålla finalserien vid liv. Så de lär försöka fortsätta trycka på med sin offensiv med snabba omställningar och en del finurliga ingångar i offensiv zon. Halmstad är ett starkt kollektiv men de har ändå pjäser som höjer sig över andra. En av dem är lagkaptenen Sebastian Åkesson som jag intervjuade inför tisdagsmatchen. Den andra stora offensiva profilen heter Martin Pärna. Han är alltid ett hot i offensiv zon och är en kille som måste aktas noga på fredag. Jag har tagit några ord med Martin inför returmatchen och hans tankar inför den låter enligt följande.

Hej Martin! På fredag måste ni vinna för att hålla liv i finalserien. Hur är dina känslor inför matchen?

– Hej! Självklart åker vi till Väsby med inställningen att vinna. Vi är helt klart revanschsugna och känslan i truppen känns riktigt bra efter dagens träning.

Hur ser du annars på matchen i tisdags om du kort skulle vilja summera den?

– Så klart surt med en förlust, annars generellt en jämn hockeymatch överlag under de första två perioderna men där jag i tredje perioden tycker att vi har matchen. Tyvärr studsar inte riktigt pucken med oss och vi lyckas inte riktigt få in de lägen vi skapar.

Vad tycker ni om motståndet. Var det som ni hade förväntat er eller vad säger du om Väsby Hockey?

– Vi hade förväntat oss ett spelskickligt lag, vilket de också bevisade sig vara. Någorlunda likt spelmässigt utifrån de jag förväntat mig och hört.

Ni hade ganska många lägen i matchen i tisdags men hade det lite svårt med att sätta dit puckarna. Var det tillfälligheter eller bara förlängning av den något negativa trend som ni haft på slutet av Allettan?

– Som jag nämnde tidigare så vill tyvärr inte riktigt pucken studsa med oss. Vi har många bra chanser utifrån det vi skapar och mycket tycker jag att dom har sin målvakt att tacka för. Känns som en ren tillfällighet och ypperlig otur att vi inte får in med oss det sista.

Ni måste som sagt vinna på fredag. Vad i ert spel måste ni då göra bättre för att lyckas med det?

– Det gäller att vi är noga och disciplinerade, vårdar pucken när vi väl har den och tar vara på våra chanser när de väl kommer.

Tror du att Väsby kommer att spela annorlunda på sin egen hemmais och vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag förväntar mig ett någorlunda likt lag spelmässigt även på hemmais.

Slutligen Martin, vad är de viktigast nycklarna i ert spel på fredag och varför tror du att ni kommer att ta matchserien till en tredje och avgörande match på lördag?

– Vara mer noggranna spelmässigt vid puckinnehav, ta vara på lägena och spela tight ihop som lag. En fördel är för oss är helt klart att vi är otroligt starka på bortaplan något som vi bevisat under säsongens gång.

// 60 Martin Pärna – Halmstad HF

En mer given intervjukandidat i Väsby inför matchen på fredag kan inte vara annat än matchvinnaren nummer ett från i tisdags, målvakt Linus Ryttar. Han fortsatte sitt storspel från avslutning av Allettan och höll då sin tredje raka nolla. Så här tycker han om tisdagens match och tänker inför fredagens.

Hej Linus! I tisdag stod du din tredje raka match och stod då även för din tredje raka nolla. Har du varit i någon bättre form än så här?

– Ja du, det vet jag inte, men viktigaste är vinsterna i matcherna och nollorna är en bonus.

Kan du liksom ta på vad det är som fungerar så bra för närvarande?

Det är att jag fått spela matcher efter varandra och då har man kommit in i det bättre och fått upp självförtroendet i och med så flyter spelet på.

Men du fick verkligen strida tappert i Halmstad där ”Hammers” hade några riktigt fina lägen i såväl andra som den tredje perioden. Vad tycker du om matchen som helhet?

– Tycker vi krigar hela matchen igenom, skapar chanser för att kunna göra något mål till framåt. Men vi tog hem vinsten och det är det som räknas.

Jag tycker personligen att vi blev lite för passiva i den tredje perioden och där Halmstad fick hitta tomma ytor i vår zon och där de därefter frestade dig rejält. Håller du med och beror det på att Halmstad gjorde det bra eller vi som gick ner oss aningen?

– Tycker ändå vi hade koll på Halmstad i nästan hela perioden, vi är extremt trygga med vårt spel i tredje perioderna. Tycker inte vi gick ner oss utan Halmstad gasade mer framåt och vi höll oss till det vi spelat tidigare.

Nu har vi matchboll nummer ett på fredag där vi kan stänga matchserien. Varför kommer vi att fixa detta?

– För vi är riktigt bra på hemmaplan och med fansen hjälp ska det gå vägen.

Vad i vårt spel kommer vi att göra ännu bättre då?

– Ännu mer effektiva framåt och hänga någon i PP!

Utifrån hur Halmstad spelade i tisdags, är det något speciellt i deras spel som du tycker att vi bör vara extra vaksamma på?

– Nej. inget speciellt utan tycker vi ska spela efter vår gameplan så kommer det att gå vägen.

Slutligen Linus, känslan inför fredagen och varför tycker du att Väsbyborna ska sluta upp nu när det vankas en sådan hockeyfest?

– Känslan är riktigt bra och hoppas verkligen att Väsbyfansen kommer så får de se en riktigt bra hockeymatch!

// # 33 Linus Ryttar

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser i entrén: Vuxna 130 kr, pensionärer 90 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 90 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys går in gratis vid uppvisande av teamkläder alternativt på annat vis kunna styrka att man tillhör Väsby Hockey ungdom. Väsbys säsongskort och fribiljetter gäller ej som inträdesbiljett i playoff & kvalspel.

Biljettpriser förköp: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Förköp dina biljetter via hemsidan och slipp köa utanför. Köp biljetten direkt via köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

I entrén i Vilundahallen väljer ni separat hänvisad förköpsingång (dörren längst till vänster från utsidan) för en så smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren