Inför seriepremiären mot Malung

Nu på fredag är det äntligen dags för seriepremiär!
Motståndare är Malung som leds av förre Forshagatränaren Per Lundell och matchen spelas på hemmais i Ängevi Ishall med nedsläpp kl. 19:00.

Forshaga, med 13 nyförvärv i spelartruppen till denna säsong, har spelat sju träningsmatcher under försäsongen och har tränat hårdare än på många år vid sidan av isen under ledning av de två grymma fystränarna Anders Tengvert och Emil Knutsson. Laget har genomgått en rejäl föryngring och det är många av killarna som gör sin första riktiga seniorsäsong.

Malung har tio nyförvärv i truppen och faktiskt en lägre medelålder än Forshaga (21,1 mot 21,9 år). Malung har enligt deras hemsida spelat fyra träningsmatcher och har gjort bra ifrån sig med två segrar mot Grums och en seger mot Östersund, så det är upplagt för en spännande säsongsupptakt!

Forshagas huvudtränare Dennis Hall om hur han ser på försäsongen och den nya spelartruppen:

Nu på fredag är det äntligen dags för seriepremiär. Pga. den rådande pandemin har det kanske blivit en lite annorlunda försäsong med mindre antal träningsmatcher mm. Hur har ni påverkats av pandemin?
-“Vi har klarat oss väldigt bra och de som insjuknat har testat sig men hittills har alla fått negativa provsvar, vilket vi är glada för.”

Har det stört era förberedelser?
-“Jag tycker faktiskt inte det har påverkat oss jättemycket förutom att vi varit extra noga med att inte komma tillbaka för tidigt efter sjukdom, vilket lett till att vi på vissa träningar saknat lite folk.”

 Spelartruppen har ju till stora delar bytts ut från förra säsongen. Hur har det gått med att få ihop gruppen till ett lag?
-“Det har fungerat väldigt bra och känslan är att vi har en tight grupp med en bra harmoni i.”

Kan du lyfta fram några av nyförvärven som överraskat dig positivt (antingen på eller utanför isen)?
-“Jag är nöjd med samtliga nyförvärv utefter förväntningarna och tycker alla kommit in och bidragit med det som de förväntats göra.”

 Ni har spelat sju stycken träningsmatcher under försäsongen. Har du fått de svar du ville ha vad gäller lagsammansättningen och prestationerna?
-“Med tanke på att det är många nya och mycket nytt i sättet Forshaga vill spela hockey på så är jag allt som allt ganska nöjd med försäsongen, men har också varit tydlig med att det är en lång process som fortgår även nu när vi går in i seriespel.”

Vad kan du säga om matchresultaten? Största överraskningen?
-“Största överraskningen är väl att vi lyckades vinna mot AIK.”

Största besvikelsen?
-“Jag kan inte säga att jag är speciellt besviken med någon insats som helhet, men självklart har vi haft bättre och sämre perioder i matcherna.”

 Hur är läget i spelartruppen? Är alla friska och tillgängliga?
-“Vi hoppas ha alla tillgängliga för spel, förutom Filip Norberg som dras med en knäskada.”

Vad har ni satt som mål för säsongen?
-“Vi har inte satt upp något slutmål utan vi har brutit ner det i små delmål, men första större målet är att ta oss in bland topp fem innan grundserien är färdigspelad.”

Hur slutar matchen?
-“Vi vinner.”

 

De gällande rekommendationerna är att det max får vara 50 personer i publiken. Biljetter till matchen kan köpas här.
Har man inte lyckats att få tag på biljetter kan man se matchen här.

Nu kör vi!