Forshaga klart för Allettan!

ÄNTLIGEN!!!!
Efter ett flertal säsonger där man siktat uppåt, men inte riktigt nått ända fram händer det! Forshaga är för första gången i klubbens historia klara för spel i Allettan!

Säsongen började dock som vanligt med ett flertal mindre bra matcher och många tappade poäng och man halkade ohjälpigt efter topplagen i tabellen. Som sämst låg Forshaga på näst sista plats innan den vanliga jakten på att komma över Allettanstrecket började på allvar. En stor del i vändningen hade med den lyckade värvningen av Henrik Olsén att göra. Efter några matcher blev det bättre balans i formationerna och hela laget verkade hitta rätt i sina roller och efter derbysegern mot Grums precis innan serien vände har det inte varit på tal om att laget inte har i Allettan att göra. Tio vinster av elva möjliga under seriens andra halva och enda plumpen i protokollet var 0-1 förlusten på hemmaplan mot seriesegrarna HC Dalen. För övrigt en väldigt bra hockeymatch där det var små marginaler som avgjorde.

Så här med facit på hand är det i mina ögon returmötet hemma mot Lindlöven som var den riktiga vågmästaren som fick vågskålen att tippa över till Forshagas fördel. Att Grums tog en viktig poäng mot Lindlöven igår, samt att vi öste in mål mot Köping för en bra målskillnad är självklart också viktiga pusselbitar, men matchen mot Lindlöven anser jag fortfarande vara den allra mest avgörande. Matchen svängde målmässigt flera gånger och det var fantasiska mål från båda lagen och Lindlöven fick sin duktiga målvakt Jonathan Frykholm skadad i den första perioden. Forshaga var tvungna att vinna resterande matcher för att fortfarande ha en liten chans att nå en Allettanplats och vid ställningen 4-4 och matchklockan på 56:09 får hemmalaget en möjlighet att spela i numerärt överläge. Forshaga tar en timeout och jag vet inte om jag var den enda som ifrågasatte tränarnas beslut att inte ta ut målvakten och spela sex mot fyra för att verkligen gå för seger, men det var väl tur att inte jag fick bestämma för efter dryga minuten hade den notoriske målskytten Viktor Lennartsson fullbordat sitt hattrick och avgjort matchen!

Årets trupp har visat sig innehålla en bra mix av rutin och ungdomlig hunger och en ledargrupp som trott på sin spelidé och lyckats förmedla det till spelarna. Det ska verkligen bli spännande att se vad laget lyckas åstadkomma mot genomgående bra lag i den norra Allettan. Det gäller nu att inte vara nöjda med att ha nått Allettan, utan att göra det bästa av situationen och visa de andra lagen att Forshaga är ett lag att räkna med.

ForzaFIF  ❤️ 💙

Foto: Ann Karlsson
Text: Kim Jemail