Information om vaccinationsbevis

                                                           

Från den 1 december kommer krav på vaccinationsbevis att införas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige. Därför vill vi i god tid informera er om vad som gäller på Ängevi.

 Enligt Folkhälsomyndighetens anvisningar har vi i Forshaga IF beslutat att kontroll av vaccinationsbevis är det som är säkrast för varje besökare och dessutom logistiskt bäst för oss som förening. I stället för att försöka säkerställa tydligt uppmätta avstånd mellan varje åskådare kommer vi införa kontroll av vaccinationsbevis inför matcherna. Detta för att vi även framöver ska kunna arrangera hemmamatcher för A-laget utan några direkta publikbegränsningar. Våra första hemmamatcher är mot Boden och Piteå 11 och 12 december.

Se till att ni förberett er inför kommande Allettan genom att:

  • Du som är dubbelvaccinerad och har e-legitimation hämtar enkelt ditt covidbevis på: covidbevis.se
  • Om du inte har e-legitimation eller på annat sätt ej har möjlighet att ladda ned ett vaccinationsbevis, så behöver du skicka in en blankett för att få ett fysiskt covidbevis via posten som skall uppvisas innan tillträde till hallen ges. Blanketten hittar du på: ehalsomyndigheten.se
  • Personer till och med 17 års ålder är undantagna från direktiv om vaccinationsbevis enligt information från Svenska Ishockeyförbundet.

För att vaccinationsbeviset ska var giltigt är det två tagna vaccindoser som gäller.

Väl mött till Allettan Norra önskar vi i Forshaga IF