Succehelg för BHF, upp i serieledning

BOR – KAL  (4-2) (swehockey.se)

BOR – VHC  (3-0) (swehockey.se)

Under helgen så var det dags för Borlänge Hockey att spela sina 2 sista hemmamatcher under fortsättningsserien då Kalix och Vännäs gästade Borlänge ishall.

På lördagen så stod Kalix för motståndet och BHF hade revansch att utkräva efter 0-4 förlusten på bortaplan.

Det var dock gästerna som skulle ta ledningen i inledningsperioden då Jesper Juntto kunde sätta dit 0-1 efter en spelvändning.

I den andra perioden så kom BHF ut starkt och när man efter 8 minuter fick chansen att spela 5 mot 3 tog man vara på den direkt. Emil Lind pricksköt in kvitteringen otagbart för duktige Marcus Johansson i gästernas mål. 3 minuter senare så fick Johansson återigen kapitulera då Dennis Hedlund efter en liten rörig situation dunkade dit 2-1 i bortre krysset och BHF hade vänt.

Veteranen i Kalix Johan Pettersson visade sen prov på sin skicklighet när han fick 2 spelare att backa undan i satte dit 2-2 i powerplay.

Med 6 minuter kvar att spela kom avgörandet så BHF kaptenen Patrick ”Pata” Elfsberg petade in en retur till 3-2 innan Casper Östberg fastställde slutresultatet till 4-2 i öppen kasse.

Dagen efter väntade Vännäs som gjorde en stark insats trots tabelläget. Efter en mållös första period så var det dock BHF som tog kommandot i mittakten och ordnade 2 snabba mål. Leon Cadei letade rätt på en lös puck framför mål och lirkade in 1-0 efter 12.08. Bara 15 sekunder senare så skickade Charles Eklund in 2-0 med ett skott i första krysset.

BHF drog under matchen på sig flertalet utvisningar men Vännäs kunde inte lirka upp BHFs starka försvarsspel i boxplay och man klarade av 5st numerära underlägen.

Patrick Elfsberg kunde sätta spiken i kistan med sitt 3-0 mål i öppen kasse och efter denna helg gick BHF från 4e plats i tabellen upp i serieledning med endast 2 omgångar kvar att spela.

2 bortamatcher väntar BHF nästa helg när man tar sig an Surahammar och Enköping.

För övriga resultat och tabell: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se