Hammers lyckades hålla undan.

Hämtat från Hammers:

Elfte gången gillt… Hammers har krigat i HockeyEttan i ett decennium, utan att nå topplaceringarna som leder till den så åtråvärda Allettan. Men skam den som ger sig! Trots ringa medel har lagledningen i år fått ihop ett LAG som överraskat allt och alla under höstens grundserie. Både huvudtränare Fredrik ”Fredda” Johansson och sportchef Niklas ” Söder” Söderström var dock tidigt övertygade om att man hade prickat rätt med lagbygget, då de redan under sensommaren deklarerade att det fanns ett helt annat ”go” i detta lag – en vilja att vinna, träna hårt och prioritera laget före jaget genomsyrade truppen. Att laget dessutom består av flera spelare som har fostrats i klubben är förstås en framgång i sig.  I kvällens avgörande omgång mönstrades hela nio spelare som har gått genom de egna leden!

Så när nu allt skulle avgöras i kväll i Borås så lyckades man, trots alla nerver, ännu en gång kämpa sig till en seger. Man rasade inte ihop när man tappade 3-1 till 3-3 på mindre än en minut i den sextonde minuten av den tredje perioden, utan en minut senare trycker Robin Holm in segerpucken efter ett mönsteranfall. Därefter offrar man sig hänsynslöst och segern var i hamn!

– Världsklass, säger en sprudlande glad Fredda efter matchen. – Nä, det var väl ingen höjdarmatch av oss… men jag är så jäkla stolt över killarna! Jag är stolt över spelarna, ledarna och alla i föreningen, säger Fredda som även riktar ett stort tack till den så trogna supporterskara i Sledgehammers. – De är med och stöttar oss i varje match, hela säsongen. De är fantastiska!

 

Sportchef, och tillika en Hammersikon, Niklas Söderström är förstås även han väldigt lycklig en kväll som denna.

– Det här är verkligen kul och viktigt för hela föreningen! Det visar att vi på rätt väg. Vi är förstås inte nöjda med att ”bara” ha tagit oss till Allettan, nu ska vi fortsätta att överraska och utmana de andra lagen, säger han.

I och med kvalificeringen till Allettan så är även kontraktet till nästa säsong i ATG Hockeyettan säkrat. Detta ger Söder, och hela föreningen, värdefull trygghet inför framtiden.

– Det blir ju en väldig skillnad mot tidigare år när vi inte har kunnat komma igång med lagbygget förrän under våren. Nu kan vi börja tidigare och planera mer långsiktigt, säger Söder.