Entusiasm ska ersätta erfarenhet

Efter två starka säsonger, med kvalspel 2019 och minst playoff 3 i våras innan allt stängdes ned, laddar nu Hudik Hockey om med ett lag där medelåldern sjunkit från 23,5 år till 22 år och där ungdomlig entusiasm ska ersätta erfarenhet.

Foto: Idrottsfoto.

Nu är den nya spelartruppen spikad. Två målvakter, sju backar och 12 forwards är beredda att inleda en säsong där ingen riktigt vet hur det blir – eller ens om det blir…

Några av de mest erfarna spelarna har av olika anledning lämnat HHC och in kommer åtta helt nya spelare och där ingen är äldre än 25 år och där sex är 23 år eller yngre. Lägg därtill tre spelare (Christian Lindberg, Oliver Tornerefelt och Marcus Sirén) som kom in i truppen sent i våras för att täcka upp för skador och som nu valt att stanna kvar i HHC även kommande säsong.

– Om vi ska vara med och nosa i toppen så måste vi bygga om truppen. Vi har sökt spelare som vi vet vill träna hårdare och som har den entusiasm och fart som vi vill ha, säger nye sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom som efter 10 säsonger i Brynäs J18, två säsonger i HHC och nu senast en säsong i Almtuna lämnar rollen som tränare.

– Jag var på väg att förnya med Almtuna, men när Pär Langer ringde behövde jag bara en dag för att tacka ja till sportchefsjobbet i HHC. Jag har trivts bra med staden och klubben, personalen och alla de som på olika sätt jobbar med hockeyn här i Hudik. Alla vill något och HHC är en klubb som är på väg att bli bättre på alla plan. Det är så’nt man vill vara med om, konstaterar ”Lillis”.

– Jag satte mig ner med tränarna och gick igenom vad vi ville och vilka spelartyper vi sökte. Jag såg det som en utmaning och vi visste också att vi skulle ha ett yngre lag med mer entusiasm och fart. Dessutom handlar det om att vi ska pressa upp träningsmängden både för a-laget och juniorerna, som jag också har ansvar för, säger ”Lillis”.

Under första delen av sommaren var det lite ”stiltje” på spelarmarknaden. Många av HHC:s supporters började misströsta och det märktes också att det fanns en utbredd oro när det inte hände något.

– Men jag har inte känt någon press på den punkten. Vi vet att det finns spelare på marknaden. Corona-situationen gjorde också att många avvaktade med att skriva kontrakt.

– Och när unga spelare som Linus Hedman och Hannes Lindström väljer oss så blir man glad. Det visar att de vill något och litar på att vi kan erbjuda dem rätt miljö för att utvecklas som seniorer, menar ”Lillis”.

Nu är truppen i stort sett spikad. Det finns plats för ytterligare en spelare, troligen en center, eftersom Mathias Hellgren med all säkerhet är borta hela säsongen på grund av sin oturliga och tråkiga korsbandsskada, Hela truppen finns nu med tröjnummer på Hudik Hockeys hemsida.

När det gäller säsongens nyförvärv får ”Lillis” här sista ordet med en kort presentation spelare för spelare:

#38 Anton Björkman: ”En poänggörare. En kille som har spelat i Timrå och som är kreativ i sitt spel”.

#22 Linus Hedman: ”En intensiv spelare med hög fart. Om han kommer rätt in i det här så kan det bli hur bra som helst”.

#17 Marcus Linderborg: ”En tvåvägscenter och en stabil spelare som gjorde en stark säsong när Borlänge gick till kval. Nu senast en stark säsong med Nyköping när han kom tillbaka efter en svår skada”.

#85 Lukas Enqvist: Här har vi en spelare som var en oerhörd talang som junior. Har haft lite otur med sina karriärval. Om han kan känna trygghet hos oss kommer han att ta nya steg”.

#12 Christoffer Jansson: Det är ungefär lika som för Lukas. Timrå har trott på honom hela tiden, men det har blivit väldigt mycket spel i fjärdekedjan. Han kan bli arvtagare till Kinisjärvi som vår förstacenter”.

#54 Hannes Lindström: ”En stor right-spelare som är bra på rören har ett vasst skott. Han har egentligen alla verktyg som behövs. Är bättre i spelet än vad storväxta backar brukar vara. Ambitiös och lever för sin sport”.

#57 Sebastian Björnstad: ”Jag försökte värva honom hit för två år sedan. En defensivt stark spelare. Påminner lite om Simon Löf. Han kommer att ta mycket istid och har också stor erfarenhet trots sina 23 år”.

#58 Filip Lander: ”Välkommen tillbaka. Vi vet vad Filip kan. Det blev lite upp och ner i Timrå, men mot slutet visade han sin klass. Lagom smågrinig. Har nu flyttat till Hudik tillsammans med sin Bergsjö-födda flickvän”.

Och så har vi de tre som kom in sent på förra säsongen:

#37 Christian Lindberg: ”En råtalang som behöver förbättra sin fysik. Kommer att ta steg nu när han är med oss från start”.

#25 Oliver Tornerefelt: ”Här kommer det att bli en kamp mellan två unga målvakter. Han kommer att utmana Bosson”.

#9 Marcus Sirén: ”Har jag följt i flera år innan han åkte på en svår hjärnskakning. Nu har han varit hel och tränat hela sommaren. Har stora förhoppningar på honom”.

HHC skulle egentligen ha gått på is redan i helgen, men satsar nu en vecka till på fysträning eftersom seriestarten blir försenad.

Skribent: Lars Gösta Larsson