Suraförlust efter straffar

På söndagkvällen spelade Surahammars IF sin första hemmamatch för säsongen och motståndare var Sollentuna HC. Det blev en match som gick till straffavgörande där gästerna var det något starkare laget och vann med 1-2.

Sura började bra i första perioden och hade sånär en puck inne. Pucken gled mellan benen på Jakob Bälter och det var till slut en Sollentunaspelare som liggande fick stopp på trissan endast några få centimeter innan mållinjen. Annars hade Sura större delen av första perioden. Skotten slutade 7-9.

I den andra perioden tog Sollentuna ledningen efter 6:07 i powerplay när Fredrik Wink, omarkerad vid den bortre stolpen kunde panga in ledningsmålet bakom en i övrigt duktig Oliver Eriksson i Surahammars mål. Andra perioden gick ganska klart till Sollentuna. Sura hade en vass chans i slutet av perioden, men Sollentunamålvakten gjorde en riktigt snygg räddning med ena benskyddet när hemmalagets Marcus Wahlgren mest skulle peta in pucken i öppet mål. Skotten i andra perioden 3-9.

Tredje perioden började Sura mycket bättre och hade stundtals några riktigt fina chanser i anfallszonen. Men det dröjde ända till slutet av perioden innan Sura kunde kvittera, efter 16:51 satte Elias Silfver pucken

i mål efter en fin genomskärare från William Hedlund. Elias klämde till direkt och Sollentunamålvakten var chanslös. Det målet kom också i powerplay. Så efter tre perioder var det oavgjort så overtime fick tillgripas. Skotten i tredje perioden var 13-8.

I overtime hade bägge lagen några chanser att avgöra, varav Sura hade den vassaste. Det förblev dock mållöst. Skotten i overtime blev 3-1

Så det blev straffar som fick avgöra matchen, där drog Sollentuna längsta strået och avgjorde genom Oscar Arpe.

Hemsidan tog ett kort snack med coach Juhlin som sa så här om matchen:

– Vi gör framsteg hela tiden och jag tycker vi är på väg åt rätt håll. Vi vårdar pucken inom laget och slänger inte bara i väg den. Skulle man räkna passningar inom laget så slår vi betydligt flera än motståndarna. Sen gjorde vi mål i powerplay, trots att vi inte tränat så mycket på det utan grabbarna fick helt enkelt prata i hop sig om hur de skulle spela. Vi gnuggar vidare och jag tycker att vi gör små framsteg hela tiden. Det syns att killarna verkligen vill och det är bra, avslutar Juhlin.

Tittar man på laget så ser kanadensaren Blake Luscombe väldigt bra ut. En finurlig och pucksäker spelare som jobbade hårt över hela banan och dessutom satte en riktigt läcker straff. Oliver Eriksson gör en helgjuten match i kassen och det känns bra att ha två stabila målvakter i Eriksson och Helmrich,

Nu väntar Tyresö/Hanviken borta på söndag den 13 september och returmöte mot dem hemma i Surahallen söndagen den 20 september.

Surahammars IF-Sollentuna HC 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott: 26-28 (7-9, 3-9, 13-8, 3-1, 0-1)