Surahammar visade karaktär när man tog säsongens första seger

Surahammar visade upp både attityd och kampvilja när man på söndagen besegrade Tyresö/Hanviken med 5–4 och tog säsongens första seger.

Matchen började annars riktigt uselt för våra kämpar. Trots spelmässiga ambitioner och bra fart hamnade vi i ett tidigt tvåmålsunderläge efter två riktiga bjudningar där vi själva stod för de målgivande passningarna. Inte blev det bättre när hemmalaget Tyresö/Hanviken även gjorde 3–0 innan första ronden var över. Spelmässigt var det ingen katastrof utan intentionerna fanns där även om skärpan i avsluten och noggrannheten i försvarsspelet saknades.

Sura kom dock ut till andra perioden med en fortsatt bra inställning och hög fart och nu kom också utdelningen. 3–1 gjorde Blake Luscombe efter knappt tre minuter på passning från André Astley Rydberg, och 3–2 gjorde nämnde Astley Rydberg på egen hand efter dryga åtta minuters spel. Trots flera chanser till kvittering slutade andra ronden med ledning för hemmalaget 3–2. Känslan var dock att Sura nu på allvar var med i matchen.

Därför var det lite som att luften gick ur många supportrar när Tyresö/Hanviken petade in 4-2 tidigt i tredje perioden. Men som sagt. Våra killar hade verkligen bestämt sig för att ge det en chans och inte vika ner sig oavsett vad det stod på resultattavlan. Spelet fanns där och om man bestämmer sig för att visa attityd och vilja så brukar det också belöna sig. Så också ikväll.

Vi fick tre riktiga lyckominuter som helt vände på tillställningen. Hugo Bergström satte 4–3 efter drygt elva minuters spel och när Markus Johansson satte 4-4 (i spel fem mot tre) strax efter så kändes det som att pendeln slagit över till våran fördel. Mycket riktigt så tog vi också ledningen med 5–4 bara minuten efter kvitteringen. Målskytt och tillika segerskytt blev Elias Silfver.

Bortser man från det något darriga försvarsspelet under matchens första 7–8 minuter så var det en bra genomförd match med hög fart och gott om målchanser. Det absolut viktigaste att ta med sig från kvällen var lagets förmåga att trots underläge med 3-0 och 4-2 inte ge upp utan kriga på, skapa chanser och ge allt för klubbmärket ända in mot slutsignalen.

Surahammars tränare Patrik Juhlin var nöjd med slutresultatet.

– Ja oj, det är en väldigt skön bussresa just nu genom ett vackert Stockholm. Det var en skön seger ikväll. För även om det “bara” var en träningsmatch så är det så viktigt för både mig, men framför allt för de här unga killarna att förstå att det är en tävling varje match, en tävling man vill och ska vinna. Det känns att vi har otroligt mycket kvalitet och karaktär i det här gänget.

– Att tidigt på säsongen visa att man kan vända en match där man tidigt hamnar i ett ganska stort underläge skickar bra och tydliga signaler. Inte bara till kommande motståndare utan också inom laget. Det är många som visar ikväll att de verkligen är här för att ta nästa steg och det skapar ringar på vattnet inom gruppen.

Förutom karaktären ni visar när ni vände 0-3 till seger med 5-4, vad såg du mer för positiva bitar ikväll?

– Att vi gör fem mål framåt och skapar ännu mer. Vi har flera fina chanser och några riktigt fina spelsekvenser där vi med lite medstuds hade gjort 3-4 mål till. Det är kul att se hur träningen ger resultat och att både pucktempot och rörelsen finns där.

Annars var det lite av en kalldusch. 0-3 efter en spelad period. Vad tänkte du där?

– Ja det var tufft. Man kände att, vad hände nu? Vad är det här? Vi har gjort en riktigt bra träningsvecka, och vi känner att saker börjar falla på plats och vips ligger vi under med 3-0 . Men som sagt, vi viker inte ner oss, vi ger inte upp utan vi kliver nästan på ännu mer och till slut så kommer målen och vi vinner matchen. Väldigt skönt att efter den starten ändå få ett kvitto på att killarnas slit varje kväll också ger resultat när vi kommer till match

Idag fick du in ytterligare fyra killar i matchspel. Kalle och Simon Falk, David Lidström och Oscar Edström. Vad betyder det för laget?

– Att vi är fler som krigar om platserna och att vi blir fler som delar på jobbet vilket i sin tur gör att vi orkar längre. Hårt jobb på träningarna och fler killar att alternera med gör att vi orkar hela matchen ut och inte blir så sårbara.

– Nu gjorde alla fyra sin första match idag och det är klart att det kanske var lite ringrostigt på sina håll, men det är duktiga killar och jag vet att det är killar som kommer vara med och göra skillnad för laget i vinter, avslutar Parik Juhlin.

 

I matchen mot Tyresö/Hanviken saknades Rasmus Sirugo, Hampus Pettersson och Oscar Forsman Larsson.

 

Tyresö/Hanviken SK – Surahammars IF 4-5 (3-0, 0-2, 1-3)

Mål Surahammar:

Period 2:
3-1 Blake Luscombe
3-2 André Astley Rydberg

Period 3:
4-3 Hugo Bergström
4-4 Markus Johansson
4-5 Elias Silfver


Fotnot:
Rapporteringen från Tyresö, vidare till oss i webredaktionen sköttes galant av Annelie Silfver från läktarplats. Stort tack för att du gav oss återkommande rapporter om dramatiken och målen i Tyresö Ishall.’

Fotograf: Annelie Silfver
Text: Mattias Forsberg