Radarparet bakom ny seger: “Har en tanke på vem som ska bli tredje länk”

Mariestad BoIS fortsätter vinna. 

Joonas Alanne fortsätter leverera.

Den finske importen gjorde två ny mål mot Enköping och har hittat en ny radarpolare i sena spetsvärvningen Oliver Kandergård.

– De hittar nästan varandra i sömnen. Vi har en tanke på vem som ska bli tredje länk i den kedjan, säger tränaren Andreas Appelgren.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

Jodå, BoIS – som i fjol nådde till kvalserien efter en fantastisk förvandling under våren – blir nog att räkna med även i vinter.

De förlorade mot allsvenska BIK Karlskoga i inledningen av försäsongen, men har också avfärdat Hanhals, Borlänge, Dalen och Enköping — alla seriekollegor – tämligen enkelt.

– Jamen, det har sett väldigt bra ut, det måste jag säga, säger coachen Andreas Appelgren.

– Grunden är ju att vi i stort sett har samma backuppsättning som i fjol. Vi har ersatt Tobias Björklund med Jesper Broeng (ny från Lindlöven), men annars är det samma killar och det ger ju en fin trygghet i försvarsspelet. Det är ändå där man måste börja bygga.

Bakåt, ja.

Där har Isac Olsson, 22, nyförvärv från Malung, stått fyra av fem matcher. Fjolårets givne etta Tobias Sandberg, 27, har dragits med en skada och bara spelat en match.

– Isac har sett väldigt bra ut och kommer ge Sandberg en match om ”förstaspaden”, säger Appelgren.

Framåt, då?

Jo, där kan BoIS ha ett nytt radarpar på gång.

Finske centern Joonas Alanne, 30, har fått nye Oliver Kandergård, 23, sena spetsvärvningen från Forshaga, som lekkamrat och det har sprakat om duon under försäsongen.

Mot Enköping gjorde Alanne två mål och Kandergård tre assist.

– De har verkligen fått det att stämma, det verkar nästan som de hittar varandra i sömnen, säger Appelgren och skrattar.

Vem som ska bli tredje länk i den kedjan?

Appelgren har en plan.

– Philip Norberg ska in där, det är tanken. Han har bara spelat en match hittills, men då spelade de tre tillsammans och dominerade isen fullständigt. Norberg är också ett mycket vasst tillskott.

Norberg, 23, dalmas och skolad i Leksand, har gjort mycket poäng i såväl Borlänge HF (29) och Kalix (35) de två senaste säsongerna.

* Well, hur bra bra blir BoIS i vinter då?

Andreas Appelgren, 54, inne på tredje säsongen som huvudtränare, funderar ett tag.

– Det är svårt att säga. Vi är bättre än vid samma tidpunkt i fjol, ja. Men sen växte ju laget efter jul och nyår och blev bättre och bättre månad för månad. 

– Jag tror och känner att vi har tydligare roller i truppen nu, i fjol kanske vi hade för många bra spelare som hamnade för ”långt ned” i laget. Det känns som vi har bättre spets i år, vi har ju tagit in fler spelare som varit med och levererat bra på den här nivån tidigare – men att vi också kanske är mer sårbara för skador och sjukdomar. Det är lite som att lägga ett pussel där alla bitarna passar in. Men det känns som vi är på rätt väg med allt.

FOTNOT: BoIS gick i dag ut med ett tryout-spelaren Nicklas Rintamäki, 22, blir kvar i klubben säsongen ut. Han spelade i fjol i finska andraligan Mestis.

Text: PeO Larsson

Se klippet i spelaren nedan!

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ATG Hockeyettan (@atghockeyettan)

PREMIÄRMATCHERNA VÄSTRA SERIEN:

Lördag 2 oktober 16.00:

Nyköping-Kumla

Söndag 3 oktober 16.00:

Lindlöven-Mariestad, Skövde-Köping, Forshaga-Linden, Surahammar-Borlänge. 

Blombergs show – gjorde FYRA mål för Skövde