Kalix avslutade vårserien med vinst mot Strömsbro

Kalix besegrade Strömsbro på bortais med 2-3 efter periodsiffrorna 0-2, 2-1, 0-0. Det var en match där Strömsbro redan var klara seriesegrare och Kalix i praktiken redan klara för play in.

Kalix gör en mycket bra period i första och skottstatistiken talar sitt tydliga språk när man vinner den med 19-5. Kalix tar ledningen med 0-1 i minut 4 genom Niklavs Lagzdias. När Strömsbro för en spelare utvisad i minut 9 gör Kalix 0-2 i PP genom Levi Wunder. Kalix spelar bra och var närmare 0-3 än Strömsbro 1-2.

Skott 5-19

Andra perioden var Strömsbro klart bättre under den första kvarten och Kalix var lite illa ute. Kalix repades sig sista 5 minuterna och tog över lite. Strömsbro reducerade till 1-2 i minut 5. 10 sekunder efter målet gör så Kalix 1-3 genom Liam Lundberg. Ett otroligt viktigt mål för matchen. Strömsbro fick åter kontakt i minut 7 när man gör 2-3. Målet föregicks av lite passivt agerade av Kalix i egen zon. Resultatet stod sig perioden ut.

Skott 16-10

Tredje perioden blev lite svängig med några målchanser åt bägge lagen. Kalix spelade ett bra försvarsspel och höll perioden spelmässigt jämn och kunde lämna matchen med ytterligare 3 poäng.

Skott 9-11

Kalix blir nu kvar i Gävle där man tränar på tisdag morgon för att sen åka till Falun för första matchen mot Falu IF på tisdag kväll. Returen går i Kalix på fredag kväll och en eventuell tredje match spelas på lördag i Kalix.