Brödernas/Väsby segrade i Kristianstad

I säsongens sista match stod Brödernas/Väsby för en riktigt stark insats när laget slog tillbaka Kristianstad med 5-3. Hemmalaget och inför matchen serieledarna, hade via en seger möjlighet att ta sig till Hockeyallsvenskan men Brödernas/Väsby förstörde hemmafesten efter riktigt stark bortamatch och vann till slut fullt rättvist.

-Jag är otroligt stolt över hur spelarna genomför säsongens sista match i en minst sagt knepig mental situation. Besvikelsen över att vi inte nådde vårt uttalade mål med säsongen finns så klart där men det är respekt mot varandra, supportrar, klubb och sponsorer att avsluta säsongen med en seger. Ett av fyrtio lag går upp – vi har inte nått vårt mål – vi lär oss och går vidare. Vi reser oss och försöker igen, avslutar tränare Jesper Kemi.

Det var uppdukat för fest i Kristianstad i en näst intill fullsatt ishall när hemmalaget, som inför matchen var serieledare, hade tänkt defilera sig fram till en plats i Hockeyallsvenskan. Men Brödernas/Väsby ville trots att man inte hade annat än äran att spela för, något helt annat. Karaktärerna i laget prövades verkligen i denna sista match och man svarade upp på precis helt rätt sätt och spelade fullt och helt för klubbmärket.

Linus Ryttar fick stå sin första match i kvalserien och gjorde en klart godkänd insats men behövde i ärlighetens namn aldrig riktigt stå på huvudet eftersom det var gästerna som förde större delen av spelet. Och det faktiskt i princip under hela matchen. Jag vet inte om Kristianstad darrade på manschetten men faktum var att de kom till matchen med två raka förluster och de lyckades inte heller i denna match få någon större fart på sin offensiv.

Brödernas/Väsby drog på sig en utvisning redan i matchens tredje minut och då fick Linus Ryttar kliva fram med en viktig räddning vilket förhindrade den start som hemmalaget hade önskat.

Ju längre perioden led, desto mer fick Brödernas/Väsby att säga till om och när laget fick sitt första numerära överläge så smällde det bakom hemmamålvakten. Carl Wassenius stod då för sin patenterade och svårlästa passning som skar genom hemmalagets försvar och fram till Fredrik Forsberg, som i sin tur dunkade gästerna fram till ledningsmålet.

Under andra perioden blev trycket från Brödernas/Väsby än mer bastant och då stod ändå Kristianstad för en kvittering redan i periodens första minut. Det målet kunde man tro skulle sätta fart på hemmalaget men istället var det Brödernas/Väsby som svarade upp rejält.

De långa anfallen var frekventa och så även lagets offensiva möjligheter men en vasst spelandes hemmamålvakt förhindrade en ledning som sett till matchbilden, var klart motiverad för gästernas sida.

I den sista perioden svängde spelet som mest. Brödernas/Väsby tog för andra gången ledningen i matchen när Ludwig Laband i periodens femte minut, fick göra sitt första mål för klubben. Det efter att han med sin backhand och från nära håll, vinklade in passning från Fredrik Forsberg.

Men hemmalaget svarade och det rejält. Under två för dem lyckliga minuter, hade laget vänt på matchen efter att de i svansen av ett numerärt överläge först kvitterade till 2-2. Inte långt därefter så kontrade sig laget även fram till en ledning och för första gången under eftermiddagen så blev det liv i luckan och härlig stämning från läktarna.

Men publikens jubel fastnade snabbt i halsen. Sjutton sekunder efter hemmalagets vändning stod Fredrik Forsberg för ett väldigt distinkt mål när han prickade in kvitteringen till 3-3. Ett skickligt hantverk när han träffade första krysset med en riktigt snygg och rapp handledare.

Det målet fick också matchen att vrida tillbaka till gästernas favör och i ett väntande numerärt överläge så prickade Carl Wassenius även in ledningspucken till 4-3. Det blev ett väldigt avgörande mål för efter det blev återigen Kristianstad något handlingsförlamade. Inte blev det lättare för hemmalaget när Vimmerby samtidigt körde över Halmstad vilket innebar att inte ens en vinst med uddamålet för hemmalaget hade räckt. Utan där de istället var tvungna att skotta in mängder med mål.

Men ett ramstarkt Brödernas/Väsby var inte i närheten att släppa tillbaka initiativet till Kristianstad och när de gjorde ett sista försök och med utplockad målvakt, gick det fort innan matchen var punkterad. Efter vunnen tekning från Brödernas/Väsby, så hamnade pucken hos Joni Nikko som sedan var träffsäker när han från egen zon skickade pucken över isen och satte pucken i en tom kasse och samtidigt spikade slutresultatet till 5-3.

Sammanfattningsvis så stod Brödernas/Väsby för en riktigt imponerande avslutning på säsongen när laget fullt rättvist vann mot Kristianstad. Laget var klart vassast sett till hela matchen men även sett till varje individuell period och det faktum att laget lyckades det, när man inte hade annat än äran att spela, är inget annat än imponerande.

Laget visade än en gång hur bra man är när allt kuggar i och hade de inte stått för de två sent insläppta målen mot såväl Piteå som Vimmerby, så hade tabellen kunnat se helt annan ut än vad som slutligt blev fallet.

Fredrik Forsberg avslutar verkligen kvalserien med högsta flaggan i topp. I torsdags låg han bakom tre poäng men idag blev det etter värre. Han stod nämligen för en imponerande fyrapoängsmeny i form av två mål och lika många målgivande passningar. Säsongens tre sista grisar går därmed till ”Foppa”!

Två grisar ges till rivjärnet Erik Aterius som verkligen gick i bräschen för laget idag tack vare obändigt slit och stenhårda tacklingar.

Sista grisen tilldelas Ludwig Laband som i sin tredje match för klubben klev fram och blev målskytt och som centrade lagets piggaste kedja för dagen.

Avslutningsvis så jag rikta ett stort tack till alla fans och samarbetspartners som följt oss under säsongen och vi ses nästa säsong igen.