“Vår förmåga att anpassa oss och hitta nya vägar är beundransvärd”

Hockeyvänner, idrottsälskare, företagare och invånare i Tranås

Det är ingen nyhet för någon idag att vi alla känner av de konsekvenser som pandemin skapar. Vår förmåga att anpassa oss och hitta nya vägar är beundransvärd. Den sociala delen är den mest kännbara. Att vi inte får våra normala mötesplatser där vi hämtar vår energi genom att mötas och umgås.

Inom branscher där arrangemang som bygger på närvaro är det givetvis en ekonomisk katastrof rent ut sagt. Vi i TAIF tillhör den branschen. Vi jobbar stenhårt för att bibehålla vår verksamhet intakt. Föreningslivets betydelse och kraft som mötesplats är en enormt viktig samhällsfunktion. Att känna samhörighet, att våra en del av något större och att sluta upp runt ett gemensamt intresse. Dessutom den goda PR idrottandet utgör för Tranås gentemot övriga landet. Många träffar på Tranås för första gången i kontakt med idrottande.

Vi har jobbat hårt och tålmodigt med en stark tro på att oktober kommer börja bra. Att vi får starta upp verksamheten i höstens första månad med en större, begränsad, men större publik. Förhoppningen om 500 personer kändes faktiskt given. Vi är redo för det; publikvärdar, tydliga anvisningar m.m. ligger redan färdigt. Svenska Ishockeyförbundet har jobbat föredömligt med att ta fram verksamhetsprotokoll som vi ska följa för att klara av mer publik.

Därför var gårdagens negativa besked angående ett ökat antal personer på våra matcher mycket tungt. En reflektion på detta besked är att framtiden kommer bli otroligt tuff för oss och alla andra föreningar inom idrotten. Vi tappar en otroligt viktig inkomstkälla varje vecka då inte våra supportrar får komma, både i biljettförsäljning och övrig försäljning i arenan. Detta drabbar så klart alla föreningar inom hockeyfamiljen. Kontentan är att våra matcharrangemang blir en ren kostnad istället för en inkomst.

Något som också oroar mig är att våra supportar inte får komma och se oss, den sociala biten med att tjöta med varandra försvinner. De kanske träffas på stadens gator eller i matbutiken men kommer längre ifrån oss. Risken är att idrotten generellt kommer tappa supportrar, supportrar isoleras från idrotten då de inte får komma till arenorna som in sin förlängning kan leda till att vår rekrytering av nya till idrotten blir färre. Man kanske börjar skapa andra vanor som gör att man kommer längre ifrån varandra eller glömmer bort att nu skulle jag gått på hockey.

Vi som alla andra, inom i alla fall ishockeyn, är beredda att göra allt som finns i vår makt för att klara av alla restriktioner som vi är tvungna att efterleva för att kunna ha mer publik. Här har verkligen Svenska Ishockeyförbundet varit ett föredöme och jobbat hårt för oss inom hockeyn med att ta fram verksamhetsprotokoll som vi ska följa så vi kan ta in mer publik. Vi alla är verkligen förberedda på att klara av detta på allra bästa sätt trots den pandemi vi lever i. Hockeyn och vår förening vill verkligen vara föredöme.

Vi står framför två stora arrangemang – TV-Pucken pojkar (2-4/10) och TV-Pucken flickor (9-11/10) där vi hoppades att föräldrar och anhöriga skulle få komma och se sina stjärnor på isen live men tyvärr, så tråkigt för de spelarna som är uttagna och en händelse som händer en gång i livet utan att deras anhöriga kan se dom på plats, ett slag för dem också och ett svidande nederlag för oss som förening.

Det är så klart synd för alla spelare i alla matcher där inte de hängivna föräldrarna och supportrar får heja fram sitt lag och där spelarna får känna atmosfären med er runt omkring sig.

Något väldigt positivt för vår del…

Sen måste jag verkligen i mina negativa tankar lyfta fram något stort och väldigt positivt för vår del i Tranås AIF Hockey. Det är våra trogna sponsorer som trots pandemin fortsätter stödja oss. Vi har hittat nya och många vill öka sponsringen. Det är jag otroligt stolt och glad för ATT NI STÖTTAR OSS OCH VILL VARA EN DEL AV OSS. Sträck på er alla inblandande.

Ni är oerhört värdefulla och jag vill rikta ett väldigt stort tack till er alla! Vi kämpar vidare och vi TRANÅS håller ihop och hjälper varandra till framgångar i de olika genrer vi håller på med. Vi hoppas att restriktioner släpps men nu får vi leva på hoppet tillsvidare. Vi hoppas och tror och TILLSAMMANS är vi starka. Kämpa på alla föreningar och så stöttar vi vårt förbund.

Tre tips till dig som vill vara en viktig del av något som berör alla i Tranås:

Med vänliga hockeyhälsningar
Stefan Fransson,
klubbchef