Fem poäng med på flyget hem

KIF vänder hemåt till vackra Kiruna med starka papper. Två segrar och SAS har meddelat att poängen precis ryms i bagaget utan extra kostnad.   Fredagskvällen ställes Kiruna mot Hanviken i kalla och klassiska Tyresö ishall. KIF tog tag i taktpinnen i första perioden och kunde genom ett returmål av Eddie Ahlmark ta ledningen med 0-1. Precis innan periodslutet utökas ledningen av Jacob Hansson Geidon. Willy Halmkrona hittar Matias Mustonen med en passning ut på vänsterkanten. Jacke driver samtidigt på mål och styr in Matias skott. 0-2 och blåbärssoppan kan intas i omklädningsrummet.

Andra perioden slutar 0-0. Perioden går fram och tillbaka och chanser skapas av bägge lagen. Tredje akten blir otroligt spännande! Hanviken pressar på för att utjämna matchen och lyckas göra både 1-2 och 2-2. Inga fler mål görs och matchen ska avgöras i sudden death.

Kiruna tar kommandot i förlängningen och kan avgöra efter 1.19 genom Markus Runnkvist. Två poäng och jubel bland grabbarna och KIF supportrarna på läktaren.

Lördag och match mot Nyköping i grymt fina Stora Hallen, Rosvalla.

Första perioden går återigen till KIF. Ett fysiskt och hårt jobbande Kirunalag tar initiativet och gör mycket snyggt 0-1. Pucken går som på ett snöre mellan Teemu Siironen, Jacob Hansson Geidon, Matias Mustonen och tillslut i öppet mål av Jacob Hansson Geidon. Ett klassiskt Sovjetiskt mål i den gamla skolan.

Nästa klapp klapp spel och snygga mål görs i powerplay i andra perioden, 0-2. Målskytt Matias Mustonen. I slutet av perioden reducerar Nyköping i powerplay och spänningen ökar. KIF nöjer sig inte med två snygga mål denna dag. Det kanske snyggaste görs i tredje perioden och betyder 1-3. Återigen är firma Matias Mustonen, Teemu Siironen och Jacob Hansson Geidon igång.

Kedjan är på spelhumör och motståndarna har inte en chans. Jacke får äran att trycka upp pucken i nättaket efter ett drömanfall igen. I anfallet efter är Nyköping stekheta på en retur och gör 2-3. Sista nio minuterna drabbas KIF av två utvisningar men ett heroiskt kämpande Kiruna reder ut anstormningen och segern är klar.