Säsongen över för Tommy Pappila

Nyförvärvet Tommy Pappila fick en tackling mot sargen i den sista träningsmatchen mot Skövde, vilket fick honom till att avbryta matchen och uppsöka sjukvård. Där kunde läkare konstatera att AC-leden är trasig vilket innebär att säsongen är över för backen.

Dalens tränare Per Gustafsson lider med Tommy som efter en tids inledande vila kommer påbörja en lång rehabilitering i vägen tillbaka till ishockeyn.

Först och främst så lider jag verkligen med Tommy, det är så fruktansvärt tråkigt och ledsamt. Det var inget oschysst i situationen utan han fick en tackling vid sargen som tog olyckligt. Det konstaterades en trasig AC-led och nu väntar 6 månaders rehabilitering för Tommy. Vår uppgift är nu att stötta Tommy så mycket vi kan under hans rehab. I början handlar mycket om att ta det lugnt för att skadan ska läka så bra som möjligt.

I Tommys frånvaro så får Per Gustafsson tänka om kring backsituationen i Dalen. Inledningsvis så kommer man att låna in spelare från andra klubbar vilket kan bli en permanent lösning för resterande del av säsongen.

Som det ser ut nu så har vi en spelare jag haft en dialog med under en längre tid. Jag hoppas att detta kan bli klart redan till morgondagens match mot Tranås. Det är så det ser ut just nu men framför allt så ligger tankarna hos Tommy och att stötta honom under resans gång.

Piotr Arvidsson