Anton Johansson återvänder till Dalen

Anton Johansson lämnade HC Dalen efter säsongen 18/19 för spel i Antwerp Phantoms i den belgiska ligan. Ett roligt äventyr som slutade med att han åkte på en blindside och bröt näsan. Nu är Anton tillbaka i hemstaden Jönköping och i HC Dalen som han skrivit på ett kontrakt säsongen ut.

– Det var kul att prova på spel i utlandet, det är ingenting jag ångrar utan ett häftigt äventyr. När jag väl kom tillbaka hem till Jönköping så var Dalen nummer ett för mig, dit ville jag hela tiden. Sen ringde Pelle och frågade om jag ville vara med och spela så det var ett väldigt enkelt val.

Har du följt Dalen från Belgien?

– Nej, det har varit väldigt dåligt med det men känslan är att vi borde ligga högre upp i tabellen än vad vi gör. Men man ska inte glömma bort att 14 spelare är nya och det tar tid att svetsa samman en trupp. Nu ger vi allt i vårserien och det är fantastiskt roligt att vara tillbaka igen.

Pelle Gustafsson om värvningen av Anton:

– Jag kände att vi inte riktigt har den konkurrens på forwardsuppsättningen som vi behöver. I Anton vet vi vad vi får då vi känner honom väl sedan tidigare. Vi har letat en hel del efter en forward och då dök denna lösningen med Anton upp vilket känns kanon. Just nu arbetar vi med pappersarbetet och försöker få honom spelklar så snart som möjligt, förhoppningen är att han blir det redan till kvällens match, men det blir nog svårt så vi får nog sikta in oss på helgens match.

Piotr Arvidsson